Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Különleges zenei utazás
A Grunge Electric rendszeresen fellép a fővárosban és vidéken, de többször „merészkedtek” már a határokon túlra is. Fotó: Bobal Photography

Grunge Electric: Seattle hazai nagykövetei a Búgócsigában

Különleges zenei utazás

| Kóczán Bálint | Sztárok

Március 31-én hazai pályán, a Búgócsiga Akusztik Gardenben nyitja az évadot a Grunge Electric. A kizárólag a kilencvenes évek zenész ikonjainak munkásságát interpretáló soproni zenészek országos szinten is egyre elismertebbek.

– Többen ahhoz a generációhoz tartozunk, amely ezeken a Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Soundgarden vagy épp Stone Temple Pilots zenéken nőtt fel a kilencvenes években, ezért alapítottuk meg tizenegy éve az eleinte akusztikus hangszerelésű, majd a hangerőgombot is egyre jobban feltekerő formációt – mesélte Zistler Roland, a zenekar dobosa. – Hamar megtaláltuk helyünket az országos közegben, rendszeresen lépünk fel a fővárosban és vidéken, de több alkalommal merészkedtünk már a határokon túlra is.

A formáció jelenlegi műsorának gerincét leginkább a ­Pearl Jam dalok teszik ki, de most is készülnek néhány meglepetéstétellel.

– Néhány éve országszerte is nagyon népszerű az úgynevezett tribute-zenekar-jelenség, amikor magyar előadók népszerű létező vagy létezett külföldi együttesek bőrébe bújnak – folytatta Zistler Roland. – Mi ehhez azért lazábban és egyben óvatosabban viszonyulunk, nem a mindenáron lemásolás a célunk, egyszerűen csak jólesik, mondjuk, Pearl Jam dalokat kissé magunkat is belerakva feldolgozni, és ezt a közönség is díjazza.


A soproni csapat a némileg nosztalgikus hagyományápolás mellett fontosnak tartja, hogy a mai magyar zenei színtér olyan saját dalokat szerző képviselőivel is kooperáljon, akik műfajilag közel állnak a tagok zenei ízléséhez.

– Rendszerint megosztjuk a színpadot olyan, a maguk nevében egyedülálló formációkkal, mint például a Silver Rivolta, a Tulpa, vagy az Ék zenekar a fővárosból. A Lee Olivér neve által fémjelzett Ék március 31-én vendégeskedik a soproni koncertünkön.

A Grunge Electric csapatát áprilisban és nyáron budapesti és ausztriai fellépések várják. 

A Grunge Electric jelenleg a következő formációban koncertezik: Kun István (ének), Paduts László (gitár), Tarnai László (gitár), Auer László (basszusgitár), Zistler Roland (dobok)

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...