Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kihagyhatatlan akciós ajánlatok
Januárban szinte mindenhol jóval a szokásos ár alatt lehet megkapni a termékeket. Fotó: Németh Péter

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Kihagyhatatlan akciós ajánlatok

| Madarász Réka | Sztárok

Ha valakinek a karácsony előtti hajrá után még van kedve/ pénze vásárolni, most jár igazán jól: szinte nincs olyan üzlet, amelynek a kirakatában ne csábítana valamilyen elmulaszthatatlan akció.

Sok áruházban már karácsony előtt megkezdik a leárazásokat, de januárban szinte mindenhol jóval a szokásos ár alatt lehet megkapni a termékeket: legyen szó bútorról, műszaki cikkről vagy ruházatról.

– A családomban már régóta csak apróságokkal lepjük meg egymást karácsonykor, ugyanis nem szeretjük az ilyenkor szokásos tumultust az üzletekben, és azt sem érezzük szükségesnek, hogy méregdrágán olyasmit vásároljunk egymásnak, amire az illetőnek egyáltalán nincs szüksége – osztotta meg velünk tapasztalatait Baráth Tímea. – Az ünnepek előtti akciókat azért sem szeretem, mert többször is észrevettem, hogy a leárazás előtti hetekben, napokban emelték meg egy-egy termék árát, hogy aztán „hihetetlen akció” szlogennel az eredeti összegért eladják. Januárban viszont valóban olcsóbban lehet megvenni szinte mindent.

Szerencsére 2022 májusától a mostaninál jóval szigorúbb szabályok vonatkoznak majd az árcímkékre az Európai Unióban. Minden akciós terméknél fel kell majd tüntetni, ténylegesen mennyibe került korábban.

– Nagyjából tisztában vagyok az árakkal, ezért nehéz becsapni. Az utóbbi időben sajnos mindennek nagyon felment az ára, úgyhogy kénytelen vagyok figyelni a kedvezményes ajánlatokat – folytatta Tímea. – Előnyben részesítem a csomagolássérült és outlet termékeket árusító üzleteket, a ruhákat pedig a legszívesebben facebook-oldalakról vagy használtruhaboltokban szerzem be. Ezeken a helyeken az eredeti ár töredékéért jutok hozzá olyan darabokhoz, amelyeket más még soha, esetleg néhány alkalommal viselt.

Manapság nemcsak takarékossági szempontból, hanem környezetvédelmi megfontolásból is szinte sikk másodkézből beszerezni a ruhákat, hiszen közismert a divatipar környezetszennyező hatása.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...