Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kényelmes és nőies kabátok

| Madarász Réka | Sztárok

A mai nő számára a kényelem és a stílus egyaránt fontos, ezek egyikéről sem érdemes lemondani a hidegebb évszakokban sem. Egy jól megválasztott télikabát nemcsak a mínuszoktól véd meg, hanem a megjelenésünket is emeli.

Az aktuális női kabáttrendek egyértelműen a kényelmet helyezik előtérbe. Ennek oltárán azonban nem kell feláldozni a nőiességünket. Ezért is oly népszerűek évek óta a cipzáras, testre simuló darabok. A műszőrme béléssel ellátott kabátok csinos megjelenést varázsolnak, így kiválóan megállják a helyüket akkor is, ha nem annyira dögös, mint inkább elegáns külsőre vágyunk. A szürke, a grafitszürke és a piros kifejezetten trendi árnyalatok, és remekül társíthatóak mind nadrágokkal, mind szoknyákkal. Nagy örömünkre a steppelt kabát is sokat „csajosodott” az elmúlt évek során, és a színválaszték is egyre gazdagabb: a klasszikus fekete, kék és barna mellett szinte minden színben kaphatóak. A bomberdzseki örök klasszikus: főként fiatal lányok számára a laza, vagány külső szimbóluma. Újra divatba jönnek azok a hosszú, maszkulin szabású bőrkabátok, amelyek a kilencvenes években hódítottak.

Az egyenruhák által inspirált katonai kabátok 2019-ben bemasíroztak az őszi divattrendekbe. A kissé szigorú vonalvezetésű és színvilágú kabátok rendkívül sokoldalúan kombinálhatóak. A rövid fazonok a hétköznapi szettekhez mutatnak jól, míg a hosszú, nagy gombokkal díszített, formálisabb modellek akár alkalmi viseletnek is beillenek. Akármilyen kabátot is válasszunk, ne feledkezzünk meg a minőségi követelményekről: igényes anyag, jól eldolgozott varrások, megfelelő szabásvonal híján bármilyen ruhadarab slampos hatást kelthet. Ugyanennyire érdemes odafigyelni arra, hogy mit mivel párosítunk. Nem szép látvány, ha a bő kabát alól még egy lábszárig érő szoknya is kibukkan. Érdemes úgy belőni a szoknya hosszát, hogy a kabát aljáig érjen, esetleg egy arasznyival legyen hosszabb. Kevés olyan kabát akad, amely jól mutat hosszú szoknyával. Éppen ezért jóval szerencsésebb választás egy térdig érő vagy még rövidebb szoknyafazon ízléses, vastag harisnyával.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...