Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Itt az új évszak, jöhet az új hajszín!
Balogh Mihály szerint tavasszal a hölgyek gyakran világosíttatnak, és kérnek színkorrekciót is. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Itt az új évszak, jöhet az új hajszín!

| Madarász Réka | Sztárok

A tavasz a megújulás időszaka, ilyenkor sokan megváltoztatják a frizurájukat is. Világosodik, színesedik a ruházatunk és egyeseknek a hajkoronájuk is.

Ma már nem kell négyszer–ötször ellátogatnunk a fodrászhoz, ha világosabb hajszínt szeretnénk. Az eredeti hajszín sötétségétől függően lehet, hogy már elsőre, de másodikra már biztosan elérjük a kívánt eredményt.

– Először pigmenttisztítást végzünk, aztán szőkítő anyaggal kivilágosítjuk a hajat, és befestjük – mondta Balogh Mihály fodrász. – Mivel ammónia- és PPD-mentes termékekkel dolgozunk, attól sem kell félni, hogy a haj szerkezete komolyabb károsodást szenvedne. Tavasszal a hölgyek gyakran világosítanak, és sokszor kérnek színkorrekciót is. A szőkék közül népszerűek a bézs, a gyöngy és a hamvas árnyalatok, a pasztellszínek. Szintén kedvelt a rézvörös és a sötétvörös, valamint a barna. A melír – úgy tűnik – soha nem megy ki a divatból, sokan kérnek babylights festést, a balayage-ra viszont már nincs akkora igény.

A balayage francia szó, a festési technikára utal, sepregetést jelent. A fodrász a tincset ráteszi egy fóliára, és azon végzi a sepregető mozdulatokat, majd bezárja a tincset egy fóliába. Ezzel a módszerrel lágy színkülönbségeket lehet elérni úgy, hogy közben az összhatás mégis természetes. Számos változata alakult ki az utóbbi években, mint például a babylights. Ez egy olyan technika, amelynél nagyon vékony tincseket választanak le a hajról, és azokat egyenletesen világosítják ki. A babylights neve is onnan ered, hogy az ezzel a technikával létrehozott világos tincsek olyan vékonyak, mint a babahaj.

– Olajok segítségével is el tudunk érni olyan hatást, mintha a hajat kiszívta volna a nap – folytatta a hajfestő mester. – Ha valaki olyan tükörfényes hajat szeretne, mint Naomi Campbellnek volt a kifutón, annak ajánlott a hajlaminálás. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...