Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ígéretes fiatal banda
A fiatal NOPE zenekar: Schwanner Ádám, Taschner Emma, Czirók Márk és Halászi Juli már saját dalokat is készít.

NOPE: Egyre több helyen koncertezik a soproni zenekar

Ígéretes fiatal banda

| Kóczán Bálint | Sztárok

Az elmúlt hónapokban egyre több helyen lépett fel a NOPE zenekar. A soproni és környékbeli fiatalokból álló formáció a rock műfajában mozog, és folyamatosan készíti az új dalokat. Taschner Emmával beszélgettünk.

– Mikor alakult a banda, és mi adta az inspirációt, hogy létrejöjjön?

– 2020 januárjában alakultunk. Mindig is szerettem volna zenekarban játszani, ezért mentem a Hoffersuliba, hogy meg tudjak ismerkedni minél több korombeli zenésszel. A tanáraink hozták össze a csapatot, az első próbán ismerkedtünk meg, de kezdettől fogva nagy összhangban tudunk dolgozni. Az együtt zenélés, új ötletek kidolgozása volt a legfőbb inspiráció (mind a mai napig ez hajt minket), illetve az, hogy jól érezzük magunkat.

– Kik alkotják a zenekart, mit kell rólatok tudni?

– Soproni, illetve Sopron környékbeli fiatal zenészekből áll a banda. A dobosunk Schwanner Ádám és basszusgitárosunk Halászi Juli 15 éves, idén kezdték a gimit. Szólógitárosunk Czirók Márk szintén 15 éves, Ausztriában jár középiskolába. Én pedig Taschner Emma vagyok, a zenekar énekese, gitárosa, frontlánya, nyáron töltöttem be a 14-et, hamarosan kezdem a gimnáziumot. A zenei tanulmányainkat a Hoffersulinál folytatjuk.

– Milyen stílusú dalokat játszotok?

– Leginkább a rock világában mozgunk. Eleinte a feldolgozások voltak többségben, de mostanra már egyre több saját szerzemény kerül be a repertoárba. Az első három magyar nyelvű, saját számunkkal tavaly októberben vonultunk stúdióba, ezek május elején debütáltak. Azóta már angol nyelven is születnek dalaink.

– Milyen eddigi fellépéseket emelnétek ki, és mik várnak még rátok?

– Azt hiszem, hogy az eddigi legjobb fellépésünk májusban a Free Time Clubban volt. Lehetőséget kaptunk a „Betti mondta” zenekartól, hogy játszhassunk előtte, illetve aznap este Takáts Tamás is beszállt hozzájuk a zenélésbe sztárvendégként. Ezen kívül voltak kisebb klubkoncertek, játszottunk többször a Búgócsigában vagy épp a Soproni Borünnepen is.

– Mik a további tervek?

– Folyamatosan készülnek a saját dalok. Az a terv, hogy ezek minél több emberhez eljussanak, akár a koncerteken, akár a social médiában. Szeretnénk minden lehetőséget megragadni arra, hogy zenélhessünk, minél több fellépést, koncertet szervezni, hogy tudjunk tapasztalatokat szerezni, fejlődni. És nagylemezekben is gondolkodunk. NOPE and roll! 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...