Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Húsvéti előkészületek

Húsvéti előkészületek

| Madarász Réka | Sztárok

A jelenlegi bizonytalan helyzetben sokaknak kisebb gondjuk is nagyobb a lakásdíszítésnél. A kreatív tevékenység azonban azért is különösen ajánlott, mert segít elterelni a figyelmet.

Csürhésné Alexandra abban a szerencsés helyzetben van, hogy a hivatása a hobbija: jeles eseményekre, ünnepekre készít dísztárgyakat. Létrehozott magának egy profilt a Facebookon, és az évek során annyi megrendelője akadt, hogy már jó ideje meg is tud élni abból, amit kezdetben kedvtelésnek tekintett. Most éppen a húsvéti dekoráció köti le minden energiáját. 

– Öt–hat éve kezdtem el a dekopázs-technika és kézi festés kombinálásával tojásokat díszíteni – mesélte Alexandra. – Több tanfolyamot is elvégeztem Budapesten. A gyerekeim még nagyon picik voltak, amikor kialakítottam magamnak egy műhelyt. Eleinte el sem hittem, hogy az ember azt is csinálhatja, amit szeret, de ma már ott tartok, hogy el sem tudnám képzelni, hogy mással is foglalkozhatnék.

A kreatív hölgy rendkívül fontosnak tartja, hogy követendő mintával szolgáljon a gyermekei számára. Alexandra igyekszik mindenkinek a kedvére tenni, és olyan alkotásokat létrehozni, amelyekre az illető szívesen tekint. Eddig minden megrendelőjével meg tudott egyezni, annak ellenére, hogy a művész bizonyos határon túl megmondja nekik, ha a végeredmény nem ízléses.

– Törekszem arra, hogy a tárgyaim használhatóak és egyediek legyenek – tette hozzá Alexandra. – Tavaszi hangulatot csempészhetünk a szobánkba például egy faalapra készült, selyemvirággal feldobott asztaldísszel, libatojással a közepén.

Alexandra mindenkinek ajánlja, hogy kreatívkodjon otthon. A hobbiboltokban beszerezhető hungarocell- vagy libatojásokkal rendkívül könnyű dolgozni. Hogy mit hozunk létre, annak csak a fantáziánk szab határt.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...