Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gyógyító hangtálak
Majsa Adrienn a különböző méretű tálakat ruhán keresztül a testre helyezi, majd filcütővel megüti Fotó: Griechisch Tamás

Gyógyító hangtálak

| Madarász Réka | Sztárok

A hangmasszázst már több külföldi országban is kiegészítő terápiaként használják. A különböző testrészekre behangolt tálak harmonizálják a lelket, oldják a feszültséget.

Majsa Adriennt gyermekkora óta vonzotta a láthatatlan világ. Sokszor, amikor nem érezte jól magát egy helyzetben, elképzelte annak ideális változatát. Bárhol is dolgozott, könnyen megnyíltak neki az emberek, néha egy picit a pszichológusuk is volt. Mindezeket a képességeit jógaoktatóként és hangmasszőrként ma már tudatosan kamatoztatja.  

– Már a hangtálakkal való legelső találkozásom tíz évvel ezelőtt szerelem volt első látásra – mesélte Adri. – Rövidesen megismerkedtem a Peter Hess-féle hangmasszázzsal, ami egy lazító módszer. A masszőr a különböző méretű tálakat ruhán keresztül a testre helyezi, majd filcütővel megüti. A rezgés a bőrön keresztül beáramlik az egész testbe.

A hatást úgy lehet elképzelni, mint amikor egy követ beledobnak a folyóba, és az koncetrikus köröket ír le. A testünk hetven százalékát kitevő víz és a csontok vezetik a rezgést, ami nem tud tovább menni azokról a helyekről, ahol blokk van. A masszázs hatására egyre jobban oldódik a lelki feszültség. Természetesen minél tovább van valaki stresszes állapotban, annál tovább tart a gyógyulási folyamat is.

– Már néhány kezeléssel elérhető a belső harmónia, az ellazult testi állapot, és kialakulhat a pozitív viszony a saját testhez – folytatta a szakember. – A módszer megszólaltatja az emberben rejlő ősbizalmat, így megteremtődik az alapja az öngyógyító erők kifejlődésének.

A technikát Németországban és Svájcban már kiegészítő terápiaként alkalmazzák. Meggyorsítja a felépülési folyamatot stroke-os betegek, agyi infarktuson átesettek rehabilitációja során, jó eredményeket lehet elérni többek között autizmussal élőknél, függőségekkel küzdőknél. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...