Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gerilla Impro Színház – Impro Sopron

Gerilla Impro Színház – Impro Sopron

| Munkatársunktól | Sztárok

Április végén és májusban több alkalommal is találkozhat a közönség a Gerilla Impro Színház – Impro Sopron előadásaival.

 Az improvizációs technikák, játékok segítenek többek között a konfliktusok kezelésében vagy az egymásra figyelésben, kiválóan fejlesztik a kreativitást.

– Sopronban a színházi improvizációs műfajt mint tréninget először 2014-ben Horváth-Töreki Gergely, az „Itt és most” társulat akkori alapítója kezdeményezte – mesélt Szukics Imi alapító, aki hozzátette, hogy az „Itt és most”-tal továbbra is jó barátságban állnak, és a májusi rendezvényükön is együtt lépnek fel. – Mi később csatlakoztunk hozzájuk, és olyannyira megtetszett a műfaj, hogy egyre sűrűbben találkoztunk és létrejött egy saját imprós csapat.

Hogy miről is szól az improvizációs színház?

– Jeleneteket rögtönözünk szavakból, impulzusokból a közönség által adott inspirációkból. Nincs semmi megbeszélve előre, minden az adott pillanatban születik meg a színpadon – fejtette ki Imi. –Az improszínház önbizalmat épít, közösséget teremt, új barátokat lehet megismerni, és persze rengeteget van lehetőségünk nevetni – sokszor a saját hibáinkon. Az imprósoknak mindez a szabadság felszabadító élményét adja és egy új életszemlélet is egyben.

Az alapító tag hozzátette: vasárnaponként 15 órától a pedagógusok művelődési házában vannak nyitott imprós műhelyek. Májustól több időpontban Kalányos Tamás színház rendező tart egész napos színpadi tréningeket azoknak, akik kíváncsiak a színházi kulisszatitkokra, érdeklik a titkos kis cselek.

Az érdeklődők minden időpontot megtalálnak a Gerilla Impro Színház Facebook-oldalán. Május 9-én este pedig a Balhé című előadással készülnek a Búgócsigában. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...