Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Énekes szeretett volna lenni

| Munkatársunktól | Sztárok

A mai közönség zseniális komikusként tartja számon ­Eddie Murphyt, és a fiatalabb nézők jó része talán nem is tudja, hogy a sztár annak idején énekesi karrierről álmodott.

 Erre minden alapja megvolt, mert 1985-ös Party All the Time című felvétele második lett az amerikai toplistán, első lemeze pedig félmillió példányban kelt el, így aranylemeznek minősült. Ezt újabb két lemez (So Happy, ­Love’s Alrigt) követte 1989-ben és 1993-ban, de egyik sem lett különösebben sikeres, és még az sem lendítette előre ­Murphy zenei karrierjét, hogy a Whatzupwitu című számot ­Michael Jacksonnal duettben énekelte.

Bár később is adott ki single-ket, a színész letett az énekesi karrierről. A zene iránti rajongása azonban nem szűnt meg, és ezt a szenvedélyét kiélhette a Dreamgirls című filmben, ahol egy popsztárt alakított. Nem csoda, hogy a kritikusok szerint ez az egyik legjobb szereplése. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...