Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyedi hangzásvilág
– Mindig is az volt a nagy álmunk, hogy a zenénk segítségével bejárjuk a világot – mondta Harkay Balázs és Kanizsai András

A Secret Fusion a nemzetközi hírnév küszöbén áll

Egyedi hangzásvilág

| Kóczán Bálint | Sztárok

Több mint 20 éve indult hódító útjára a Secret Fusion elektonikus zenei rendezvénysorozat két soproni fiatalembernek, Kanizsai Andrásnak és Harkay Balázsnak köszönhetően.

A srácok számos nemzetközi sztárt hoztak Sopronba, és megalapították saját kiadójukat, miközben Secret Factory formációjuk is népszerű.

– Hogy telt nektek az elmúlt pár hét a karanténban?

– Mindketten a családjainkkal töltöttük ezt az időszakot. Két hónapig nem is találkoztunk személyesen. Az elmúlt pár év nagyon feszes tempójú élete után kimondottan jólesett kicsit kikapcsolódni és testileg, lelkileg regenerálódni. Nyomtunk magunkban egy reset gombot, és újraterveztük a jövőnket.

– A Secret Fusion már rég több, minthogy bulikat szerveztek. Mivel foglalkoztok még, mi a tevékenységi körötök?

– A Secret Fusion egy havonta jelentkező elektronikus zenei rendezvénysorozatként indult 2001-ben. A legfőbb célja az volt, hogy egyedi hangzásunkat egy teljes este folyamán bemutassuk a közönségünknek. Időközben az ország egyik legnagyobb múltú és legismertebb partisorozatává nőtte ki magát, és megszámlálhatatlan nemzetközi sztárfellépőt tudtunk elhozni Sopronba. 2019 januárjában SouveQ-vel elindítottuk a kiadónkat Secret Fusion Records néven, amelyen kompromisszummentesen mutathatjuk be a széles zenei világunkat.

– Nemzetközi színtéren is megjelentek?

– A Secret Fusion Records csakis a nemzetközi piacra készült. Kicsivel több mint egy év alatt és a napokban megjelenő kilencedik kiadvánnyal elmondhatjuk, hogy saját stílusában már bekerültünk a top 20 kiadó közé nemzetközi szinten. Ez a szcéna egy kis család, mindenki ismer mindenkit és elég szoros az összefogás, de nagyon keményen meg kell dolgoznunk, hogy különlegesek legyünk és egyedi legyen a hangzásunk.

– Mik a további tervek?

– 2019 végén leszerződtetett minket egy német ügynökség, a Jackmode Agency. Az ő segítségükkel valóra válhat a nemzetközi siker, amiért több mint 20 éve dolgozunk. A mi zenei világunk a magyar piacon egyre nehezebben eladható, és nem titok, hogy mindig is az volt a nagy álmunk, hogy a zenénk segítségével bejárjuk a világot. Ha nem jött volna a járvány, akkor ez már kis lépésekben ősszel megkezdődött volna, de természetesen a mi iparágunk is teljesen összeomlott, és talán az utolsó lesz, amely újra a megszokott módon fog működni. A kiadóval pedig szeretnénk két–három éven belül az abszolút topkiadók közé bekerülni, ami az elmúlt egy évet tekint

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...