Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dzsúdló Sopronban

Szörnyeteg Tour: Berobbant a fiatal tehetség

Dzsúdló Sopronban

| Kóczán Bálint | Sztárok

Napjaink egyik legfelkapottabb előadója lép fel március 12-én a Hangár Music Gardenben. Dzsúdló a streaming oldalakon többmilliós letöltésnél jár, és folyamatosan tölti meg a klubokat.

Dzsúdló a Z-generációra leginkább jellemző, szókimondó, sajátos hangulatú dalaival gyorsan a közönség kedvencévé vált. A fiatal tehetség második lemeze után, 2021-ben már húszmillió stream felett jár a Spotifyon, a Youtube-on pedig az ötvenmilliót közelíti, amely kétségtelenül alátámasztja, hogy nagyon megy az a stílus, amit ő képvisel.


A pop előadónak „Lej” című slágerére kapták fel először a fejüket a fiatalok, majd sorra érkeztek tőle a friss dalok. Első lemeze, a Fotofóbia rögtön Magyarország egyik legtöbbet hallgatott albuma lett.

Az első lemez után úgy elkapta az ihlet az előadó–dalszerzőt, hogy egy évvel később bemutatta Szörnyeteg című 2. korongját, amin továbbra is saját érzelmeiből merített szerzeményeket vonultatott fel. Ezekbe a produkciókba olyan közreműködőket is bevont, mint az alter szcéna legendás alakja, Beck Zoli vagy a rapper, Krúbi.

Dzsúdló szövegközpontú felvételei egyediek, szellemesek, néha – generációjára jellemzően – kissé borúsak, önreflexívek és őszinték.


Dzsúdló a Szörnyeteg Tour keretében érkezik a Hangár Music Gardenbe, és március 12-én, szombaton várhatóan egy remeknek ígérkező koncerttel lepi meg rajongóit. A zenész egyébként egészen intenzív tavasz elé néz, hiszen április 21-én a fővárosban is egy nagy bulival készül: a Budapest Parkban hamisítatlan Dzsúdló hangulattal tér vissza.


Honnan jött a neve? Dzsúdló eredeti neve Juhász Márton. Sokszor Dzsúnak becézték, majd egyszer az egyik barátja, véletlenül Dzsúdlónak hívta (vélhetően Jude Law angol színészre gondolt). Mártonnak pedig ez a név nagyon megtetszett, és azóta ezt használja a színpadon. Kevesen tudják, hogy Marci slam ­poetrys múlttal rendelkezik, és Dzsúdló projektjével a 2020-as MTV EMA legjobb magyar előadója díját zsebelte be.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...