Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bőrünk szereti a változatosságot
A micellás víz nem irritálja a bőrt, sőt megnyugtatja a felszínét, ezért a legérzékenyebb bőrűek is alkalmazhatják. Fotó: Filep István

Női sarok

Bőrünk szereti a változatosságot

| Madarász Réka | Sztárok

Nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban a micellás arclemosók, melyeknek számos előnyös tulajdonságuk van. A készítmények használata után a bőr hidratálásáról sem szabad megfeledkeznünk.

A micellás víz nem új találmány, ugyanis már 1913-ban kifejlesztették a Bristol Egyetemen. Hogy miért is vannak vele tele az utóbbi időben a drogériák polcai?

– A micellák apró, gömb alakú molekulák, melyek a bőrrel érintkezve kinyílnak, és mágnes módjára szippantják magukba a zsírszerű anyagokat, például a felesleges faggyút, a sminkrészecskéket, a szennyeződéseket, majd bezárják azokat – tudtuk meg Mester­házy Márta kozmetikusmestertől. – Segítségükkel az esti rituálé is lerövidíthető, a micellás víz ugyanis helyettesíti az arctejet és a tonikot.

A micellás víz nem irritálja a bőrt, sőt megnyugtatja a felszínét, ezért a legérzékenyebb, rozaceás bőrűek is alkalmazhatják. Lemosni nem kell. Hidratáló hatású és elősegíti a hatóanyagok felszívódását, ezért is ajánlott a tisztítás után még valamilyen krémmel vagy szérummal kényeztetnünk a bőrünket.

– A krémek zsírosabb védőréteget képeznek a bőrön, így védik azt a kiszáradástól és az időjárás viszontagságaitól – folytatta Márti. – A szérumok koncentrált hatóanyag-tartalommal rendelkező, lágy, géles állagú készítmények, melyekben nincs zsíros összetevő, éppen ezért a bőr mélyebb rétegeiben fejtik ki a hatásukat. Harmincéves kor felett már érdemes használni őket. Inkább este vigyünk fel szérumot az arcunkra, akár a szokásos éjszakai krémünk alá. A legjobb az, ha a különböző hatóanyagú szérumokat felváltva használjuk: vagyis egyik este az egyiket, a következő nap pedig a másikat.

A kozmetikusmester felhívta a figyelmünket arra is, hogy kizárólag jó minőségű, vegyszermentes, a bőrtípusunknak megfelelő készítményeket válasszunk. Ha eltérő összetevőjű termékekkel tápláljuk a bőrünket, meg fogja hálálni, ugyanis a bőrünknek is kell a változatosság.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...