Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Anikó élete a jótékonyság

Anikó élete a jótékonyság

| Madarász Réka | Sztárok

Balogné Anikó egész élete arról szól, hogy valami szépre készül. Kézműves munkáival megörvendezteti, akit csak tud. A legfontosabbnak azt tartja, hogy a jelenlegi helyzetből a legjobbat hozza ki.

A kreatív hölgyet még a nagymamája tanította meg horgolni, és azt is tudatosította benne, hogy csak olyasmivel szabad foglalkozni, ami örömet szerez. A mama csodálatosan hímzett és kézimunkázott, később unokáját bevezette a kötés rejtelmeibe is – a lehető legnagyobb türelemmel. Anikó azonban nem elégedett meg ennyivel, mindig kitalál magának valami újat. Volt, hogy harisnyavirágokat készített, az utóbbi időben pedig fest. Jó érzéssel tölti el, ha az alkotásaival másokat is boldoggá tesz, úgyhogy munkái nagy részét elajándékozza. 

– Én is nehezen viselem a bezártságot, heti háromszor végeztem önkéntes munkát, ami nagyon hiányzik – mesélte a kedves hölgy, aki betöltötte már a 73. életévét. – Igyekszem a délutánjaimat hasznosan eltölteni. Találtam a facebookon egy olyan felhívást, hogy koripokat lehet horgolni koraszülött babáknak, ami segítheti a gyógyulásukat. Minden délután készítek egyet, már több mint száznál tartok.

A vidám és fiatalos nagymama, három kisgyermek dédnagymamája gyakran együtt kávézik több ezer kilométerre élő lányával. Másik kedvenc elfoglaltsága, hogy kárpitos fia – szintén ­skype-on – avatja be a munkafolyamatokba.

– Azoknak, akik bármilyen kézműves tevékenységet szeretnének folytatni, azt javaslom, gondolják át, mi az, ami nagyon tetszik nekik. Ez lehet hímzés, dekopázs, de készíthetnek maszkokat vagy bármi mást is – tette hozzá Anikó. – Ha valakinek végképp nem áll rá a keze az ilyesmire, vezessen naplót a napi történésekről, gyűjtsön régi recepteket, olvasson, vagy nézzen filmeket, keresse fel a régi ismerőseit telefonon! Rengeteg hasznos időtöltés van, amely segíthet átvészelni a jelenlegi szokatlan körülményeket a szabályok betartásával. Az a lényeg, hogy maradjunk nyugodtak, és próbáljuk kizárni a negatívumokat.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...