Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ákos legújabb mérföldköve

| Munkatársunktól | Sztárok

Új dallal lepte meg rajongóit Ákos. A Kossuth-díjas énekes–dalszerző tavaly jelentkezett új stúdiólemezzel Idősziget címmel, nemrég pedig az album címadó dalához készült koncertklippel kedveskedett a közönségnek saját évfordulóján.

A korongon egyébként tizennégy dal kapott helyet: tíz vadonatúj szerzemény és négy sikerdal a Hazatalál EP-ről, amelyek újrakevert, újramaszterelt formában hallhatók. A slágervárományos számok mellett még egy különlegességet tartogat az album: Ákos 17 éves lánya is bemutatkozik rajta, szerzőként és énekesként egyaránt.

– Évek óta dolgozunk ezeken a dalokon. Az első akusztikus gitáros demókat a szintirockturnénk kellős közepén rögzítettem 2013-ban – idézte fel emlékeit Ákos. – Az Idősziget albumot komoly mérföldkőnek tartom: a címadó dalban minden benne van, amit erről a műfajról az elmúlt 30 évben megtanultunk.


Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...