Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A zene szeretete az első
Fiatalok és lelkesek – a Timeless tagjai 2020 nyara óta zenélnek együtt. Fotó: Bóta Luca

Timeless: Minél több helyre eljuttatnák produkciójukat

A zene szeretete az első

| Kóczán Bálint | Sztárok

Egyre több helyen találkozhatunk a Timeless formációval. A zenekart soproni és környékbeli fiatalok alkotják, akik mindent megtesznek azért, hogy fejlesszék magukat.

– Viszonylag friss formáció vagyunk. A Timeless alakulása 2020 nyarára tehető, augusztus 19-én tartottuk az első próbánkat – kezdték a fiatalok, akik egyébként a HofferSuli növendékei. – Alakulásunkban nagy szerepe volt tanárainknak, Tancsák Csabának és Tancsákné Buczkó Boglárkának, akik lelkesítettek, bátorítottak minket.

Olajos Natasa az együttes énekese, Kreiter Karinával és Gludovátz Lukával a billentyűk mögött találkozhatunk, Balla Csobán basszusgitározik, Makra Levente és Bene Bali gitározik, míg Varga Levente a dobos. Mindegyikük roppant tehetséges, és nagyon szeretik a zenét. A Timeless tagjainak célja kezdetben a zenei képességeik folyamatos fejlesztése, a közös zenélésbe való belerázódás volt. Most már természetesen az, hogy minél több helyre eljuttassák produkciójukat.

– Azért neveztük el így a formációt, mert nagyon különböző zenei korszakokból játszunk dalokat, mindegyiket ugyanolyan lelkesedéssel. Mondhatjuk, hogy számunkra a zene időtlen.

A fiatal formációnak viszonylag sok dal van a tarsolyában, ezekből koncertenként általában 5–6-ot fixen előadnak. Olyan nagyokat, mint például a Police és az Every ­Breath You Take, az Another Love feldolgozása vagy P!nk Try című száma. Saját szerzeményekben viszont egyelőre nem gondolkodnak.

– Az elmúlt két évben szerencsére már elég sok helyszínre eljutottunk. A legbüszkébbek talán a Sopron100 emlékév alkalmából rendezett eseményre volt 2021 augusztusából, de nemrég a Búgócsigában adtunk bulit, ami ugyancsak ütősre sikerült. Emellett örömmel zenéltünk a környékbeli települések rendezvényein is – mesélték a fiatal zenészek.

A csapat már gőzerővel készül a nyárra, hiszen újabb fontos állomások várnak rá: június 3-án ismét a Búgócsigában, majd 7-én Brennbergbányán, a JamBerg elnevezésű programon játszik a Timeless. A banda meglepetéseket is tartogat a közönség számára erre az évre. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...