Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
10. Halloween-buli
Nemcsak koncertezésről, hanem valódi bulizásról is szól majd a hétvégi hangáros fellépés – mondták a Wall Of Sleep tagjai.

Wall Of Sleep: Ünnepként élik meg az alkalmat

10. Halloween-buli

| Kóczán Bálint | Sztárok

Idén már tizedik alkalommal rendezi meg a Sopronhoz is több szállal kötődő Wall Of Sleep zenekar halloweenbuliját a Hangárban. Az utóbbi időszak kihagyása után a zenekar ünnepként éli meg az estét, és örül, hogy újra feltekerheti a hangerőt.

– Mivel az ismert okok miatt idén komoly koncertínség volt zenészek és rajongók számára egyaránt, igyekszünk október 30-án a Hangárban egy olyan erős és hangulatos bulit csapni, ami feledteti az élő zene nélküli hónapokat – vágott bele Szolcsányi Szabolcs dobos, amikor a Wall Of ­Sleep halloweeni eseményről érdeklődtünk. – De nemcsak koncertezésről, hanem valódi bulizásról is szól majd az idei rendezvény, a koncertek előtt tervezünk tökfaragóversenyt, és várjuk a jelmezbe öltözött látogatókat is.

A már hagyományosnak mondható metál–rock esten a soproni kötődésű zenekar mellett vendég lesz az At Night I Fly, amely szintén különlegessé teszi az estét, hiszen énekesük, BZ egyben a Wall Of Sleep frontembere is.

– Már készítjük is neki a dupla megpróbáltatáshoz az oxigénsátrat… – nevetett a soproni zenész, majd így folytatta: – Egy igényes, modern, dallamos zenét játszó rockcsapatról van szó, amely nagy szakmai sikerrel jelentette meg legutóbbi lemezét. Zárásképpen pedig a Joke zenekar játszik igazi rockslágerekkel telepakolt partirockot. Azt gondolom, hogy a stílus kedvelői, ahogy az előző években is megszokhatták, most is egy sokszínű, változatos bulit kapnak.

– A pandémia miatt csak óvatosan tudtunk koncertezni az elmúlt másfél évben, szóval most a buli áll az első helyen – folytatta Szása. – De közben BZ és Sanyi már dobálja egymásnak a dalkezdeményeket a következő albumra, azt pedig nagyon reméljük, hogy a théta-, kappa-, szigma- és egyéb variánsok már nem zárják be az ajtót a koncertezés előtt olyan szinten, mint az eddigiek. Tavaly a legtöbben közülünk már átestek a víruson, és a megfelelő óvintézkedéseket is megtettük, szóval állunk a kihívások elébe. A soproni koncertet egyfajta ünnepként is felfogjuk, ahol örülhetünk annak, hogy újra feltekerhetjük a hangerőt.

10. Wall Of Sleep Halloween: Október 30., szombat, Hangár Music Garden, kapunyitás: 18 óra, fellép: Wall Of Sleep, At Night I Fly, Joke 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...