Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vereség a nyolc között
A Körmend elleni első mérkőzésen 104–72-re kikapott az SKC Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Vereség a nyolc között

| Munkatársunktól | Sport

A kosárlabdaévad vége felé közeledve egyre inkább formába lendült a Sopron KC. A csapat a zalaegerszegi bravúrjának köszönhetően bekerült a legjobb nyolc közé, és az alapszakaszgyőztes Körmenddel játszik.

A bajnoki középszakaszban végig jó formát mutatott az SKC, a Sabáli tanítványok az utolsó fordulóig esélyesek voltak a rájátszásba kerülésre. Zalaegerszegen játszotta zárómeccsét a soproni együttes, amely rögtön a találkozó elején elhúzott. Supola, Lemar, Gordon és Warner is jó formát mutatott, nagyszünetben 17 ponttal vezetett a Sopron KC. Szünet után feljött a ZTE, de a megfelelő pillanatokban mindig volt soproni játékos, aki pontosan célzott, a végeredmény 80–89 lett. Ezzel eldőlt, hogy az 1–8. helyért folytatott rájátszásban szerepelhet a csapat, ellenfele pedig a bajnoki alapszakasz győztese, az Egis Körmend lesz. 

Hétvégén lejátszották az első meccset, amelyen a kiváló erőkből álló vasi csapat magabiztosan győzött. Két negyeden keresztül jól tartotta magát az SKC, a végére azonban száz pont fölé jutott a Körmend, amelynek játékosai kiemelkedő dobóformát mutattak: 16 hárompontost szereztek a meccsen. A végeredmény: Egis Körmend – Sopron KC: 104–72.

– Zalaegerszegen a szünetig szerzett több mint ötven pont meghatározónak bizonyult – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – Körmenden mintha megijedtünk volna a lehetőségtől, így a hazaiak megérdemelten nyertek. Keményebben kell védekeznünk, szeretnénk komoly erőfeszítésre kényszeríteni az alapszakaszgyőztes ellenfelünket.

Az SKC – Egis Körmend párharc második, soproni meccse lapzártánk után ért véget. A harmadik összecsapást pénteken 18 órától rendezik Körmenden.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...