Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Városi tekerangadó
A városi tekerangadót a Scarbantia és a Turris játékosai is presztízscsatának tekintették Fotó: Németh Péter

Városi tekerangadó

| Munkatársunktól | Sport

Soproni házirangadót rendeztek a teke NB II. északnyugati csoportjában. A Scarbantia SE – Turris SE Sopron mérkőzést mindkét oldalról komoly várakozás előzte meg.

A korábbi években a két soproni csapatot a szövetség döntése értelmében két, eltérő NB II-es csoportba osztották be, így elmaradtak a városi rangadók. Idén viszont ugyanabban a csoportban szerepel a két másodosztályú tekeegyüttes, vasárnap pedig eljött a rangadó napja. 

– Természetesen komoly hagyománya és nagy presztízse van a városi tekederbinek – mondta Zsirai Gyula, aki a Scarbantia SE elnöke és meghatározó játékosa is egyben. – Baráti hangulatban zajlott a meccs, de mindenkiben ott volt az extra győzni akarás. Mi jelenleg jobban állunk a tabellán, de az ilyen házi rangadókon mindig a pillanatnyi forma dönt.

– A Scarbantia – Turris meccs mindig is komoly presztízsharc volt – vette át a szót Varga György, a Turris SE Sopron szakosztályvezetője. – Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen év elején három játékosunk épp a Scarbantiához igazolt, két meghatározó emberünk pedig síbaleset miatt esett ki. Ettől függetlenül mindent beleadtunk a rangadón. Az idei évben az alapvető célunk, hogy szinte új csapatot építsünk fel, ezúton is köszönöm a kitartást azoknak a csapattársaknak, akik maradtak és a Turris sikeréért küzdenek.

A Scarbantia SE – Turris SE találkozón végül papírforma-eredmény született: fordulatos mérkőzésen az esélyesebb Scarbantia győzött 5–3 arányban.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.