Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Varga Sára: „Kiváló közegben fejlődhetek”
Varga Sára (j) az Euroliga-mérkőzéseken is egyre több játékpercet kap, ezeket igyekszik hasznos játékkal kihasználni. Fotó: Németh Péter

Varga Sára: „Kiváló közegben fejlődhetek”

| Munkatársunktól | Sport

Egyre több játéklehetőséget kap az idei szezonban Varga Sára, aki a Sopron Basket – Basket Landes mérkőzésen is feliratkozott a pontszerzők közé.

A 20 éves irányító tíz esztendősen kezdett el kosárlabdázni, végig a Darazsaknál játszott, mielőtt a Sportdarázshoz, aztán a nagycsapathoz, a Sopron Baskethez került. A 166 centiméter magas játékos elsősorban irányító, de hátvédként is meg kell állnia a helyét.

– Azt vallom, hogy egy irányító egyrészt legyen rendkívül gyors, ugyanakkor teljesen át kell látnia a játékot, fejben nagyon ott kell lennie a mérkőzéseken – mondta a fiatal soproni kosárlabdázó. – A nagycsapatnál Fegyverneky Zsófi, Bri January és Shey Peddy is 1-es poszton játszik, így többször 2-es pozícióban kell beszállnom a játékba. Ez sem okoz gondot, igyekszem nagyon hatékonyan és agresszíven védekezni. Mivel a játékunk alapja is a védekezés, úgy tudok magamnak több játékpercet kiharcolni, ha kimagasló a védőmunkám.

Varga Sára büszke arra, hogy már tavaly bemutatkozhatott, idén pedig pontokat is szerzett az Euroligában, hiszen ritkán fordul elő, hogy valaki ilyen fiatalon debütálhat a legrangosabb európai kupasorozatban.

– Amióta az első kerettel dolgoztam, éreztem, hogy nagyon sokat javult a játékom: technikailag sokat fejlődtem, és új taktikai elemeket ismertem meg – folytatta ­Varga Sára. – Ebben nemcsak a professzionális szakmai stábtagok vannak segítségemre, hanem az is számít, hogy a játékostársak rendkívül profik, emellett segítőkészek is velem. A játék minden területén előreléptem, de nem szeretnék itt megállni, az a célom, hogy még jobb kosárlabdázó legyek.

Varga Sára szerint a folyamatos fejlődés feltétele, hogy mindig magas célokat tűzzünk ki magunk elé. A játékos a válogatott szünetében meghívást kapott az Universiade-válogatottba, az egyetemisták alkotta nemzeti együttesbe. A magyar csapat a jövő évi, Kínában rendezendő egyetemi világjátékokra készül, a soproni kosárlabdázó pedig szeretne az utazó keret tagja lenni. Varga Sára a Soproni Egyetem hallgatója, másodéves a nemzetközi gazdálkodás szakon.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.