Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Történelmi szezon
A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia négy csapata is nyolcasdöntőbe jutott az idei szezonban. A fiatalok szorgalmasan készülnek a mérkőzésekre. Fotó: Németh Péter

SSI-KA: Az U14-es csapat bronzérmet szerzett

Történelmi szezon

| Munkatársunktól | Sport

Történelmet írt az idei szezonban a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia: az egyesület összes korosztályos csapata bejutott a legjobb nyolc közé a bajnokságokban.

Horváth József, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója elmondta: az SSI-KA U14, U16, U18 és U20-as együttesei is érdekeltek a nyolcasdöntőben, az U16-os korosztály B csapata pedig a regionális bajnokság fináléjába jutott. Soha nem szerepeltek ennyire sikeresen a fiatalok.

– A csapattagok, edzők, a stábtagok, háttéremberek közös munkája van a kiemelkedő eredményeink mögött – hangsúlyozta Horváth József. – Tizenöt éve szisztematikusan építkezünk, ennek köszönhető, hogy mostanra ilyen szintre jutott a férfi utánpótlás kosárlabda Sopronban. Pedig a járványhelyzet miatt nem volt könnyű a szezon.

A szakmai igazgató szerint az idei eredmények után az elvárások is komolyabbak lesznek a jövőben.

– Természetesen azt nem lehet elvárni, hogy minden egyes évben minden utánpótláscsapatunk a döntőig meneteljen – tette hozzá a szakember. – Ugyanakkor a feltételek adottak. Az utánpótlás erejét jelzi, hogy idén négy sportiskolás fiatal kosaras lépett pályára az SKC felnőtt csapatában, az egyetemi csapatban, a SMAFC-ban pedig szintén sok játékosunk szerepelt.

Az U14-es korosztályban hétvégén le is játszották a nyolcasdöntőt, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia együttese kiválóan szerepelt, hiszen bronzérmet szerzett.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.