Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Basket: felemás hét
A Sopron Basket vereséggel kezdte az Euroliga-szereplését (felvételünkön), de a bajnokságban a Szekszárd otthonában tudott győzni Fotó: Fiba.com

Sopron Basket: felemás hét

| Munkatársunktól | Sport

Az alapszakasz-elsőség szempontjából kulcsfontosságú győzelmet szerzett a Sopron Basket: Roberto Iniguez együttese Szekszárdon tudott nyerni. A csapatnak ugyanakkor nem sikerült jól a bemutatkozás az Euroligában.

Múlt héten megkezdte nemzetközi szereplését is a Sopron Basket, a csapat Franciaországban lépett először parkettre az Euroligában. A Flammes Carolo Basket elleni meccsen két negyeden keresztül egálra állt a találkozó, a harmadik etapban azonban jelentősebb különbség alakult ki a hazaiak javára. Innen még négy pontra visszakapaszkodott a Sopron Basket, de a győzelmet a francia együttes szerezte meg – köszönhetően a szokásosnál jóval több soproni hibának és a 19 eladott labdának. A végeredmény: Flammes Carolo Basket – Sopron Basket: 80–74. 

Hétvégén újabb, nehéz, idegenbeli mérkőzés várt a soproni lányokra. A kemény, néha durva védekezéséről ismert, tavalyi ezüstérmes és az idei bajnokságban még veretlen Szekszárdhoz utazott a csapat. A lányok láthatóan összekapták magukat, az első negyedben vezettek, a második tíz percben azonban fordítani tudott a Szekszárd (33–30). A mérkőzést a harmadik negyed döntötte el: a soproni csapat kiváló védekezésének köszönhetően többször percekig képtelen volt a kosárba találni a Szekszárd. Duprée nagyon élt a pályán, Fegyverneky, Zahui és Turner is ponterősen kosárlabdázott. A negyedik negyedre már 15 pontos is volt a különbség, Zeljko Djokic időkérései nem segítettek a hazaiakon, Határ Bernadett pedig fontos pontokat szerzett. Így végül biztosan (56–67) győzte le idegenben legnagyobb hazai riválisát az Iniguez csapat, amely döntően befolyásolhatja a bajnokság végkimenetelét.

– Az Euroliga-meccsen elszenvedett vereség jó lecke volt. A Szekszárd elleni összecsapáson kiválóan kosárlabdáztunk, ezt az utat szeretném folytatni, remélem, ez nagyobb hullámvölgyek nélkül sikerülni fog – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző.

A Sopron Basket csütörtök este 6 órától a görög Olympiacos csapatát fogadja az Euroligában, szombaton 18 órától pedig az MTK elleni bajnoki következik, szintén hazai környezetben.

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...