Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: kihasználták  a bajnoki szünetet
Kostas Flevarakis vezetőedző szerint a legjobb 8 közé jutás szempontjából nagyon fontos lesz a szombati, Kecskemét elleni mérkőzés.

SKC: kihasználták a bajnoki szünetet

| Munkatársunktól | Sport

Igyekezett maximálisan kihasználni a válogatott mérkőzések miatti szünetet a Sopron KC.

 Kostas Flevarakis vezetőedző elmondta: elsősorban a védekezésükön dolgoztak. A szakember szerint alapvető fontosságú, hogy soproni játékosok támadásban megtalálják a csapat számára legelőnyösebb szituációkat.

– A szünet előtti programunk nagyon nehéz volt, különösen egy ilyen szezonban, mint az idei – kezdte Kostas Flevarakis. – Sok mérkőzésen kellett a kulcsjátékosaink nélkül játszani, vagy úgy kellett pályára lépniük, hogy nem voltak teljesen egészségesek. Ráadásul két új kosarast is be kellett építenünk a csapatba. Sok problémával küzdöttünk és küzdünk, de a fiúknak most maximális koncentrációval és energiával kell edzeniük és játszaniuk. Jelenleg Bagó Martin és Fazekas Csaba sérült, reméljük, felépülnek, mire az alapszakasz utolsó 6 mérkőzésére kerül sor.

A vezetőedző szerint a rájátszásba kerülés nagy dolog lenne a csapatnak. Hisznek abban hogy sikerülhet, de egy ilyen szezonban, ahol a pandémia, a sérülések, egyéb problémák szinte a semmiből jöttek és jönnek, csak a következő edzésre és mérkőzésre lehet koncentrálni. Ez a meccs pedig a KTE elleni rangadó lesz szombaton.

– A Kecskemét erős hazai pályán, de mi is megmutattuk már, hogy teljes kerettel nagy győzelmeket is képesek vagyunk elérni – tette hozzá az SKC vezetőedzője. – Tapasztalt és régóta együtt játszó kosárlabdázóik vannak, de nekünk is megvannak a saját erősségeink. Különösen értékes lenne egy győzelem.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.