Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: biztos győzelem
Takács Norbert (balra) hárompontos dobás közben Fotó: Németh Péter

SKC: biztos győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Folytatta kiváló hazai teljesítményét a Sopron KC: Sabáli Balázs együttese ezúttal a Kaposvári KK csapatát tudta legyőzni.

A meccs alaphangját Takács Norbert hárompontosa adta meg. A center, Wesley Gordon látványos szereléssel, majd zsákolással hozta lázba a közönséget. A taps nem maradt el, a csapat pedig szárnyalni kezdett, állva hagyta a Kaposvárt, és egy negyed alatt kilencpontos előnyt szorgoskodott össze. A folytatásban leginkább védekezésben állt össze a soproni csapat, aminek meg is lett az eredménye: mindössze 9 pontot tudott dobni a Kaposvár a második etapban, így szünetben 15 ponttal ment az SKC (37–22). 

Fordulás után is megmaradt a szigorú soproni védekezés, emellett pedig látványos megmozdulások szórakoztatták a publikumot: Gordon ismét tisztán szerelt, Warner zsákolt, Lemar szinte egész pályás labdavezetés után szerzett duplát, a különbség pedig 20 pont fölé nőtt. A meccs láthatóan eldőlt, a lefújásig folyamatosan nőtt a különbség. A csapat és a szurkolótábor egymásra talált, a sikerből pedig az utolsó negyedben Supola Zoltán és a fiatal Molnár Marcell is kivette részét. A végeredmény: Sopron KC – Kaposvári KK: 79–57.

– A védekezésünkkel elégedett vagyok, ugyanakkor a támadójátékunk hagyott kívánnivalót: sajnos ma is sok volt az eladott labdánk, és koncentrációs problémák is adódtak – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – Ma azonban ez a játék is elég volt a győzelemhez, örülök, hogy látványos megoldásokkal a közönségünket is ki tudtuk szolgálni.

A Sopron KC a héten idegenben szerepel, pénteken este 6 órától Kecskeméten lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...