Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ötödik helyen a Darazsak
A Soproni Darazsak Akadémia fiataljai jól küzdöttek

Ötödik helyen a Darazsak

| Munkatársunktól | Sport

Az U14-es korosztály számára rendezett rangos, nemzetközi kosárlabdatornát a Soproni Darazsak Akadémia. A Bajnokok Tornája „kistestvérének” számító sportrendezvényt negyedik alkalommal bonyolították le városunkban.

Magyarországot négy csapat képviselte, a Darazsak mellett a Csata DSE, a Pécsi VSK Akadémia és a Zsíros Akadémia vett részt a tornán. Mellettük az európai kosárlabdázás egyik fellegvárának számító Spanyolországból két csapat utazott Sopronba, Csehországot és Horvátországot egy-egy utánpótlás együttes képviselte. A Soproni Darazsak Akadémia csapata szoros meccseket vívott: külföldi ellenfeleivel szemben alulmaradt, míg a Pécsi VSK Akadémia fiataljait legyőzte.. Az ötödik helyért vívott meccsen ismét a pécsi együttessel mérkőztek, és a torna során másodszor is felülkerekedtek az ősi riválison, így végül az 5. helyet szerezték meg.


– Rengeteget tanultak, sok tapasztalatot gyűjtöttek a lányok, elégedett vagyok a mutatott játékkal és az eredményekkel is – összegezte a torna tapasztalatait a Soproni Darazsak Akadémia U14-es csapatának vezetőedzője, Veres Judit. – Az ilyen nemzetközi tornákon mindig erősebb ellenfelekkel játszunk, mint a bajnokságban. Egyáltalán nem vallottunk szégyent, szoros meccseink voltak. Külön tisztelet a csapatnak azért, mert a sok hiányzónk ellenére sikerült elérni az ötödik helyet.


A tornát magabiztos teljesítménnyel a Csata DSE nyerte, megelőzve a Zsíros Akadémia és a cseh Ostrava együttesét.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.