Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Olimpiai bajnok korisok
Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba (b-j) a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének ünnepélyes éremátadásán Fotó: MTI – Czeglédi Zsolt

Magyarország első téli aranyérme – rekorddal Olimpiai bajnok koriso

Olimpiai bajnok korisok

| Munkatársunktól | Sport

A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor alkotta csapat nyerte meg a phjongcshangi téli olimpia férfi 5000 méteres váltó rövidpályás gyors­korcsolyaversenyét.

Ez Magyarország történetének első téli olimpiai elsősége és 1980 óta az első dobogós helyezése. A váltó olimpiai rekorddal győzött.


A tavalyi világ- és az idei Európa-bajnokságon is bronzérmes magyar kvartett Kínát és Kanadát megelőzve érte el a történelmi sikert, a dél-koreai együttes negyedikként zárt, miután a döntőben elesett az egyik tagja.


A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók az utolsó esélyüket megragadva tovább folytatták nagyszerű sorozatukat. Három éve minden világversenyről éremmel tértek haza, az elmúlt három világbajnokságon összesen kilenc medált gyűjtöttek és mindegyiken legalább kettőt.


A magyarok – a nyári olimpiák éremesőitől elmaradva – téli olimpián ezt megelőzően mindössze két ezüst- és négy bronzérmet nyertek, legutóbb a Regőczy Krisztina – Sallay András jégtáncpáros végzett másodikként 38 évvel ezelőtt, az 1980-as Lake Placid-i játékokon.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.