Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Nagyszabású budógála

| Munkatársunktól | Sport

Hétvégén ismét nagyszabású küzdősport rendezvény helyszíne volt városunk: a X. BUDO Gálának a Novomatic-aréna adott otthont.

Mint azt Juhász Csaba szervező, a Zanshin Aikido Egyesület elnöke elmondta: 14 egyesület több mint négyszáz versenyzővel vett részt a bemutatón. A népszerű és nagyközönség számára is ismert küzdősportok, mint a judo, a karate vagy az aikido komoly hangsúlyt kaptak a rendezvényen. Emellett kevésbé ismert harcművészeti formák, mint például a jodo, az aido, a grappling, vagy a capoeira is szerepeltek a műsorszámok között.

– Elsősorban Sopron és környékén működő egyesületek vettek részt a gálán, minden sportszervezetnek és sportolónak ezúton is szeretnék köszönetet mondani – mondta Juhász Csaba. –A mai világban, amikor a fiatalok a számítógép és a telefon bűvöletében élnek, nagy szükség van olyan bemutatókra, ahol testközelből láthatják ezeknek a csodálatos harcművészeteknek az elemeit. Biztos vagyok benne, hogy a küzdősport varázsa nagyon sok nézőt megérintett, reméljük, hogy rövidesen valamelyik egyesületben láthatjuk viszont a mostani érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...