Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Meditatív mozgásforma
Az érdeklődők a Mária-szobornál megtekinthették a 108 lépésből álló Taoista Tai Chi™ sorozatot Fotó: Németh Péter

Többtucatnyian tartottak tai chi bemutatót a Várkerületen

Meditatív mozgásforma

| Munkatársunktól | Sport

Megalapításának 25. évfordulója és a nemzetközi Awareness Day alkalmából tai chi ünnepet tartott Sopronban is a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. A Mária-szobornál szombaton gyűltek össze a mozgásforma elkötelezett hívei.

 – Fantasztikus látvány, ahogy ennyi ember együtt mozog harmonikusan – emelte ki a helyszínen Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő. – Azt gondolom, hogy aki erre jár és megpihen itt kicsit, olyan nyugalmat tapasztal, hogy már nem is akar továbbmenni. Mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki ezt a különleges és hasznos mozgásformát, amely sok más sportággal karöltve elérhető városunkban is.

A tai chi számtalan irányzata közül a Taoista Tai Chi™ abból a szempontból különleges, hogy a hangsúlyt teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi. A gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek és gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémákkal küzdők számára, de az egészséges és fiatalabb korosztályok is számos kihívással találkozhatnak a mozgás mélyebb megismerése során.

A 25. jubileumát ünneplő Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság a kanadai központú Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság része. A 26 országban működő nonprofit szervezet jelenlegi tagsága meghaladja a 42 ezer főt. Sopronban 18 éve működik a társaság, jelenleg 120 aktív tagjuk van.

Már hagyomány, hogy a tagok évente egyszer, az Awareness Day alkalmából világszerte nyilvános, szabadtéri bemutatókat tartanak. A nemzetközi rendezvénysorozathoz kapcsolódott a soproni csoport is. A bemutató során az érdeklődők megtekinthették a 108 lépésből álló Taoista Tai Chi™ sorozatot, ki is próbálhatták, és tájékozódhatnak a mozgásforma egészségre gyakorolt hatásairól. 

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...