Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Gerincműtött gerinctréner

| Munkatársunktól | Sport

Gyerekkorában súlyos gerincműtétje volt, felnőttként mégis személyi edző lett Turcsi-Gulyás Adrienn. A tréner azt vallja: gerincünk testünk alappillére, fontos, hogy megfelelően karban tartsuk.

Adrienn 14 éves volt, amikor ismeretlen eredetű, súlyos gerincferdülés miatt meg kellett műteni Pécsett. A beavatkozás után csaknem egy évig lábadozott. A műtét jól sikerült, de orvosai minden sporttevékenységtől eltiltották.  

– A műtét előtt versenyszerűen kézilabdáztam, dance aerobikoztam, minderről le kellett mondanom – kezdte Turcsi-Gulyás Adrienn. – Már felnőttként, 24 évesen kezdtem el magamtól kocogni, majd edzővel dolgozni, bokszolni. Hiányzott a sport, és dolgozott bennem, hogy az nem lehet, hogy ezzel a gerinccel csak így lehet élni. Meg akartam mutatni, hogy másként is lehet.

Mivel csak speciális mozgásokat végezhetett, ebből jött az ötlet, hogy edző lesz. Tudnia kell ugyanis, milyen mozgás tesz jót a saját gerincének, ezt a tudást pedig másoknak is átadhatja. Ezért választotta mottójául: „Edzz úgy, hogy az a gerincednek is jó legyen!”.

– Ha a genrincünkkel valami probléma van, az kihat mindenre. Rengeteg derék- és hátfájós ember van, az lenne a cél, hogy mindenki el tudja sajátítani azt a helyes mozgásmintát, amivel vigyáz a gerincére és ezáltal az egészségére – tette hozzá Adrienn.

A gerinctorna mellett a személyi edző foglalkozik TRX-szel, tart izzasztó cardio jellegű órát a FitFightot, és a legújabb képzése a Fitmummy, ahol az anyukákkal foglalkozik egyénileg. Ezeken az órákon a gerinc-, és hasbarát mozgásminta elsajátítása a cél. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.