Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Városunkban tartanak hat csoportmérkőzést

Euroliga Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

November 29. és december 5. között Sopronban rendezik meg az Euroliga-csoportmérkőzéseit – így döntött a FIBA. A Sopron Basket bajnoki meccsei közben sorban elmaradnak (a koronavírus-járvány miatt).

Mint arról lapunk is beszámolt, az idei szezonban a korábbiaktól jelentősen eltérő rendszerben bonyolítják le az Euroliga küzdelmeit. A legrangosabb európai kupasorozatban idén is érdekelt a Sopron Basket, a klub pedig aktív részese kívánt lenni a rendezésnek is. A csoportmérkőzéseket úgynevezett „buborékrendszerben” játsszák le a csapatok, ami azt jelenti, hogy egy adott helyszínen több napon keresztül több mérkőzést is megrendeznek. Ilyen csoportmeccssorozat (HUB) megrendezésére a Sopron Basket is pályázott. Múlt héten pedig a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség bejelentette, hogy a soproni pályázatot is elfogadták, így ismét komoly, nemzetközi tornának adhat otthont Sopron városa, a Novomatic-aréna. 

– Egyelőre csak annyit szeretnék mondani, hogy nagyon örülök! Természetesen a későbbiekben igyekszünk teljes körűen beszámolni az eseményről – mondta közvetlenül a bejelentés után a klub ügyvezetője, Török Zoltán.

A FIBA tájékoztatása alapján Sopronban november 29. és december 5. között rendezik meg a csoportmérkőzéseket. Négy csapat vesz részt a küzdelmekben, összesen hat találkozót tartanak három játéknap alatt. A házigazda Sopron Basket mellett a török sztárcsapat, a Galatasaray, illetve két francia klub, a Bourges Basket és a Basket Landes vesz részt a csoportkörben.

Mint ismert, városunkban eddig két Euroliga négyesdöntőt, azaz Final Fourt rendeztek, emellett a 2015-ös felnőtt Európa-bajnokság csoportkörének egyes mérkőzéseit, illetve három utánpótlás Eb-t is sikeresen lebonyolítottak már a Novomatic-arénában.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.