Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Díj a sportújságírónak

| Munkatársunktól | Sport

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. Sopron Sportjáért-díjban részesült Páder Vilmos, lapunk újságírója.

Páder Vilmos lassan 50 éve szolgálja a labdarúgást. A játékvezetői vizsgát 1970-ben tette le. A Nemzeti Bajnokságban játékvezetőként és partjelzőként is hosszú évekig sikeresen működött. 1981-ben az év játékvezetője lett. Több évig volt a soproni játékvezetői csoport vezetője, majd 1995-ben a megyei játékvezetői bizottság elnöke lett. Szakmai reformokat vezetett be az elméleti és gyakorlati képzésben. Négy évig az NB III. Bakony csoport játékvezetői bizottságát elnökként vezette. Több cikluson keresztül képviselte megyénket a labdarúgás legmagasabb fórumán, az MLSZ küldött közgyűlésen.


Mindezek mellett soproni labdarúgás első NB I-es csapatának sajtófőnöke volt két éven keresztül, majd a Matáv sajtóreferense lett. Öt éve az SC Sopron sajtóreferense. Sportújságírói hivatását 1985-től gyakorolja, lapunkban hétről hétre találkozhatnak írásaival olvasóink. 2013-ban a Győr–Moson–Sopron megye Sportjáért kitüntetésben részesült.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.