Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Az Euroligában a Sopron Basket

| Munkatársunktól | Sport

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) több fontos döntést is hozott május 4-i ülésén.

 A szervezet két dátumot határozott meg a következő bajnoki szezon indítására: a vírushelyzet alapján ez lehet október 3-a és október 31-e is. A dátumok függvényében a férfiaknál lehet rövidített középszakasz, de az is elképzelhető, hogy a 2020–21-es kiírásban nem rendeznek középszakaszt.

A korábbi terveknek megfelelően tárgyalt az MKOSZ elnöksége a klubok nemzetközi szerepléséről. Mivel jogilag nem lehetett lezárni a 2019–2020-as bajnokságot, így az elnökség az elmúlt három szezon bajnoki szereplése alapján állította fel a sorrendet a csapatok között. Ennek megfelelően a nőknél a Sopron Basket jogosult arra, hogy induljon az Euroligában, a Diósgyőr az Euroliga selejtezőjében, míg a Szekszárd, a ZTE, a Győr, Cegléd és a PEAC nevezhet a női Európa-kupába.

A Sopron Basket nem kívánta kommentálni a Magyar Kosárlabda Szövetség döntését.

Az MKOSZ fenntartja korábbi döntését, amely szerint 2020. május 31-ig a válogatott és egyéb szakmai programokat is felfüggeszti. A szövetség a csapatoknak sem javasolja, hogy megkezdjék a szervezett edzéseket.

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...