Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„A csapat az elsődleges”
Csátaljay Pétert (labdával) az U20-as nyolcasdöntő All Star csapatába is beválasztották. Fotó: Wölfinger Béla

Csátaljay Péter: Jól megy a játék, a rengeteg munka kifizetődik

„A csapat az elsődleges”

| Rázó László | Sport

Óriási bravúrt elérve az ezüstérmet szerezte meg az SKC U20-as csapata az idei bajnokságban. Az együttes meghatározó játékosát, Csátaljay Pétert a nyolcasdöntő All Star csapatába is beválasztották. A 18 éves, 192 centi magas kosaras szerint a csapategység volt a siker kulcsa.

– Mennyire volt boldog a csapat az ezüstérem megszerzése, tehát az elveszített döntő után?

– Nem is volt kérdés számunkra, ezt egyértelműen úgy lehet mondani, hogy megnyertük az ezüstérmet. Nyilván, nem volt jó érzés kikapni a Debrecentől a hosszabbításos döntőben, ugyanakkor tudtuk, hogy nekünk hatalmas siker a fináléba kerülés is.

– Melyik volt a legnehezebb meccs?

– A nyolc között a PVSK ellen tudtuk, hogy inkább mi vagyunk az esélyesek, be is húztuk azt a győzelmet. A negyeddöntőben jött a neheze: a Falco ellen igazi bravúrgyőzelmet arattunk. Mindenki a legjobbját tudta nyújtani, úgy érzem, fantasztikusan összeállt a csapat arra a találkozóra. Hatalmas küzdelemben győztük le a szombathelyieket, és jutottunk el végül a fináléba. Nagyot küzdöttünk a bombaerős Debrecennel is, a rendes játékidőben döntetlen lett az eredmény, végül a hosszabbításból ők jöttek ki jobban.


– Folyamatosan meghatározó játékos vagy az U20-as együttesben, mennyire nehéz elviselni ezt a terhet, hiszen az igazán éles meccseken is tőled várják a jó játékot?

– Évek óta meghatározó játékos vagyok csapataimban, volt időm megszokni ezt a szituációt. Szereztem már annyi rutint, hogy fel tudom vállalni a vezető szerepet, akármelyik együttesben kosarazom éppen. Úgy érzem, jól megy a játék, és a rengeteg elvégzett munka kifizetődik – de szeretném hangsúlyozni, hogy sosem keverem össze a szerepeket: minden meccsen a csapat játéka az elsődleges.

– A Sopron KC játékosa vagy, ugyanakkor az SKC U20-as csapatában szerepelsz rendszeresen, és végigjátszottad a szezont a SMAFC felnőtt együttesében is. Melyik az igazi csapatod?

– Jó kérdés, valóban több helyen is szerepelek, de minden csapat másért fontos számomra. Választani sem tudnék közülük, igyekszem minden mérkőzésen hozzátenni a játékhoz, legyen szó az U20-as vagy valamelyik felnőtt együttesről.

– All Star csapatba kerültél az U20-as döntőben, korosztályos válogatott játékos vagy, mi kell ahhoz, hogy a felnőttek között is letedd a névjegyed?

– A céljaim között első helyen szerepel az, hogy profi, felnőtt kosárlabdázó legyek, és úgy érzem, mindent meg is teszek ezért. Hogy mikor jön el számomra a lehetőség, az nehéz kérdés, erre nem tudok válaszolni. Amit tehetek, hogy folyamatos jó játékkal hívom fel magamra a figyelmet.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...