Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Újabb tagokat vár a soproni francia klub

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Néhány hónappal ezelőtt klubot indítottak városunkban a francia kultúra és nyelv lelkes rajongói. Szeretnék, ha minél többen csatlakoznának programjaikhoz.

Győrben már létezik egy francia klub, melynek mintájára soproni önkéntesek hasonló kezdeményezésbe fogtak. Eddig két találkozójuk volt.


– A klub működését demokratikusan képzeljük el – tudtuk meg Szalai Sándor szervezőtől. – A nyelvi szintre vonatkozólag nincsenek elvárásaink, az a célunk, hogy ezek az alkalmak oldott környezetben, kellemes hangulatban teljenek és a kommunikációról szóljanak.


Találkozót a levelezőlistán szereplő tagok közül bárki kezdeményezhet, nincsenek fix időpontok. A klub szellemiségének megfelelően leginkább kávéházakban ülnek össze, de egyéb közös programok – például Fertő tavi kerékpártúra, francia nyelven vezetett jóga, élménybeszámoló előadások – ötlete is felmerült. Érdeklődni a szalai@ggki.hu e-mail címen lehet.

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...