Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Több száz millió lépés

Több száz millió lépés

| Bertha Ágnes | Soproni fiatalok

Nemrégiben ért véget a 11 hetes Millió lépés az iskoládért elnevezésű kihívás, amelyen a Szent Orsolya Gimnázium 2160 intézmény között az 5. helyen végzett, a megyében pedig elsőként.

Március 27-én indította el a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és az Aktív Magyarország közösen a Millió lépés az iskoládért nevű programot. A résztvevőknek egy telefonos applikáció segítségével kellett lépéseket gyűjteniük az iskoláik számára, virtuálisan teljesítve az Országos Kékkör körülbelül 2550 kilométeres távját. A program nemcsak a napi megtett lépéseket számolta, de emellett egyéb sporttevékenységeket is lehetett rögzíteni a kerékpározástól, csapatsportoktól kezdve a konditermi edzésen át a kertészkedésig. A cél az aktivitás fenntartása, fokozása, ezáltal az iskola támogatása volt. A záró sorsoláson annyival több esélyt nyert egy intézmény, ahányszor teljesítette a Kékkört. A soproni Szent Orsolya Gimnáziumból – diákok, pedagógusok, hozzátartozók – 772-en csatlakoztak a kihíváshoz, és megtettek csaknem 74 Országos Kékkört, azaz 190954 kilométert, 272.790.980 lépést.


– Bár végül sajnos a sorsoláson nem kedvezett nekünk a szerencse, nagyon jó kezdeményezésnek tartottuk a Millió Lépést – nyomatékosította Kincse Szabolcs testneveléstanár, az orsolyás közösség szervezője–összefogója –, megmozgatta a gyerekeket, szülőket, kollégákat. Országos 5.-ként, megyei és városi 1.-ként elégedettek vagyunk – meg persze csalódottak is, hogy nem nyerhettünk az iskolánknak egymillió forintot sportszervásárlásra. A 11 hét alatt indultak iskolai kezdeményezések – kerékpártúrák, kirándulások –, és a gyerekek maguk is szerveztek közös programot, fociztak, kosaraztak, bicikliztek, együtt mentek konditerembe. A hangsúly a közös vagy egyéni mozgáson volt.

Országos szinten 2160 iskola több mint 200 ezer fővel vett részt a Millió lépés az iskoládért programon. A száz kisorsolt győztes között megyénkből csak két iskola nyert, a tényői és a győri Péterfy.

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...