Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bertha Ágnes cikkei

Az év diákrádiósa

2020. 09. 30. | Bertha Ágnes

Az év diákrádiósa lett a harkai Kenéz Kolos. Múlt héten rendezték meg Budapesten a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, ahol kiosztották a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete tehetségkutató pályázatának díjait.

Új igazgató a Hunyadiban

Új igazgató a Hunyadiban

2020. 09. 09. | Bertha Ágnes

– Intézményvezetőként azon leszek, hogy a Hunyadiban olyan Istenre figyelő és egymást segítő közösség legyen továbbra is, ahol a gyerekek képességeiket ki tudják bontakoztatni – vallja Raffai Balázs, aki augusztus 15. óta tölti be a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola igazgatói tisztét.

Rendhagyó évnyitó

Rendhagyó évnyitó

2020. 09. 02. | Bertha Ágnes

44 pedagógusként eltöltött év, ebből 25 az evangélikus általános iskola élén: nyugdíjba vonult Rajnai Károly, a Hunyadi-iskola igazgatója, akitől a tanévnyitó ünnepségen búcsúztak el tanítványai és kollégái.

Újra az Orsolya téren

Újra az Orsolya téren

2020. 08. 26. | Bertha Ágnes

Végéhez közeledik a Szent Orsolya Gimnázium felújításának első fele: a tervek szerint a diákok szeptember 1-jén birtokba vehetik a megszépült Orsolya téri épületszárnyat. A rekonstrukció a Széchenyi téri épületben folytatódik.

Nyáron egyedül otthon

Nyáron egyedül otthon

2020. 06. 24. | Bertha Ágnes

Kitört a vakáció, ami ismét nehézségek elé állítja a szülőket. A digitális oktatás alatt, aki tehette, otthon maradt, mostanra azonban elfogytak a szabadságok, lejárt a home office, a gyerekek egy része pedig egyedül tölti a nyári napokat. De mit csináljon?

Lélekben mindig együtt

2020. 05. 13. | Bertha Ágnes

A kormány rendelkezései alapján május 4-étől jelentős könnyítéseket vezettek be: engedélyezték például a szentmisék, istentiszteletek megtartását. A történelmi egyházak különböző válaszokat adtak a lehetőségre.

Újra feszülnek az íjak

Újra feszülnek az íjak

2020. 05. 13. | Bertha Ágnes

Az elsők között indultak újra az edzések múlt hét elején a soproni Lővér Íjász Sportegyesületnél. Bár sok országos és nemzetközi verseny kimaradt az íjászok életéből, bizakodnak az eredményes folytatásban.

Most is szól a rádió

Most is szól a rádió

2020. 05. 06. | Bertha Ágnes

Rádióban megszólalni nem könnyű, hétről hétre műsort készíteni és előadni még nehezebb: a 14 éves Kenéz Kolos azonban már rutinos, több adón hallhatjuk a hangját.