Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Bertha Ágnes cikkei

Nagy lehetőségek kapujában

Nagy lehetőségek kapujában

2022. 02. 09. | Bertha Ágnes

Kőhalmi Alíz, a SFAC atlétája nemrégiben Kozák Luca gátfutó olimpikonunk edzőjének, Suba Lászlónak a vezetésével vehetett részt a válogatott edzőtáborában.

Örömre van szükségünk

Örömre van szükségünk

2022. 01. 05. | Bertha Ágnes

Hétvégén meggyújtottuk az adventi koszorú negyedik gyertyáját is – a hit, a remény, az öröm és a szeretet vasárnapja után pár nappal a karácsonyfákon gyúlnak ki a fények és a szívekben a szeretet lángja. Sopron keresztény gyülekezeteinek lelkészei idén is elláttak bennünket útravalóval a várakozás utolsó pillanataira és az ünnep óráira.

Átadták az Orsolya-iskolát

Átadták az Orsolya-iskolát

2021. 11. 03. | Bertha Ágnes

– Szent István-i küldetésünk, hogy országépítők legyünk, nehéz helyzetben vágtunk bele hatalmas építkezésekbe, a jövőbe invesztáltunk – hangsúlyozta a Szent Orsolya Gimnázium átadó ünnepségén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Az ötödik parancsolat

Az ötödik parancsolat

2021. 10. 27. | Bertha Ágnes

Jelképesen október 23-án mutatták be Baader Erik Az ötödik parancsolat című könyvét Balfon. Az 1956-ban Svájcba emigrált, majd ’98-ban hazatért alkotó története keveréke valóságnak és fikciónak.

A költészet vonzásában

A költészet vonzásában

2021. 10. 27. | Bertha Ágnes

Az irodalom rajongói bizonyára szívesen csatlakoznának egy felolvasóesthez, akár a bécsi-dombi amfiteátrumnál. Varázsos helyszín…, s talán még érdekesebb, hogy a főszereplők kamaszok, a szervező pedig maga is költőjelölt, Alpár Nándor.

Habsburg kézcsók

Habsburg kézcsók

2021. 09. 22. | Bertha Ágnes

Nemrégiben ért véget az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten, ahol 3000 önkéntes segített eligazodni a résztvevőknek. Közöttük volt a Szent Orsolya Gimnázium két végzőse, Horváth Dária és Magyar Veronika is.

A varázsszó: játsszunk!

A varázsszó: játsszunk!

2021. 05. 19. | Bertha Ágnes

A felső tagozatosok közel két hónapig, a középiskolások fél évig kényszerültek online oktatásra. Az ezzel járó bezártság és elszigetelődés néhányuknál pszichés problémákat, szorongást, félelmeket hozott. Ezek oldására is kiválóan alkalmas a drámajáték.

Kettészakadt életek

Kettészakadt életek

2021. 04. 28. | Bertha Ágnes

Kollektív bűnösség elve, német anyanyelvűek kitelepítése – 1946. április. A kifejezések és a dátum fájó sebként ül a soproni és a város környéki falvak lakóinak szívében. A 75. évfordulóra már kevesen jönnek haza…

BMX-éremeső

BMX-éremeső

2021. 04. 28. | Bertha Ágnes

A BMX Sopron Sportegyesület versenyzői összesen 19 érmet hoztak haza a hétvégén Gencsapátiban megrendezett BMX Racing Magyar Kupa 1–2. fordulójáról.