Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Mesés színházi vasárnapok

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Hármas meglepetés, igazi családi program és koncert várja a közönséget a Soproni Petőfi Színház első matiné-előadásán november 8-án, vasárnap délelőtt tíz órától.

 A három aranygyűrű mesét Savanyu Gergely tolmácsolásában hallgathatják meg az érdeklődők, majd ezután a népszerű Drazsé zenekar lép fel. Ráadásként tizenegy órától a Ziránó Bábszínház Pulcinella kertészkedik című fergeteges, vidám produkcióját tekinthetik meg kicsik és nagyok. Akik megszomjaznak, némi fizetség után a Kakaó bárban ihatnak finom italokat. Benedek Elek népszerű meséje. A három aranygyűrű a kitaszított királyfiról szól, aki elindul, hogy meglelje a helyét és a boldogságot a világban, hogy találjon szeretetet, emberséget, szerelmet, tisztességet. Aki pedig keres, az talál! Többet is, mint amire számít. Útja során eszesedik, megemberesedik, elesik, majd felkel. Aztán újra elesik, ám mindig akad egy segítő kéz, amely nem hagyja, hogy alulmaradjon, mivel a jónak győzedelmeskednie kell.

A színház vasárnapi matinéprogramjának másik előadása december 6-án, vasárnap lesz. Ezen a Tücsöklakodalom című mesés koncertet adják elő.

Kapcsolódó cikkek