Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Infóverseny a Handlerben

Infóverseny a Handlerben

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájában idén is megrendezték az informatika vetélkedőt.

 Közel 70 csapat mérette meg magát az első online forduló során decemberben, ahonnan csak a legjobbak jutottak be a döntőbe. Ott a győzelemért vívott harcban egy titkos küldetést kellett végrehajtani a csapatoknak, melynek során a Föld megmentése volt a cél.... és persze az értékes nyeremények.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, számos kódot kellett visszafejteni, és több rejtjeles kihívást leküzdeni. A rejtett információkhoz zongorahangok, láthatatlan tinta, hengerre tekert papírszalag, puzzle és színes fóliák segítették a hozzájutást.

Az első helyet a Sajtostészta (Szabó Kornél és Tóth Ádám, Gárdonyi) csapata szerezte meg. Második lett a Hackerek csapata (Németh Krisztofer és Németh Marcell, Fenyő téri), és harmadik helyen végeztek az Inform@tikusok (Lukács Balázs és Németh Noel, Fertőszentmiklós).

Kapcsolódó cikkek

Kiváló tanulók versenye

2018. 02. 21. | Munkatársunktól

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), amelyek országos döntőjére „XI. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel április 23–25. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor.