Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Infóverseny a Handlerben

Infóverseny a Handlerben

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájában idén is megrendezték az informatika vetélkedőt.

 Közel 70 csapat mérette meg magát az első online forduló során decemberben, ahonnan csak a legjobbak jutottak be a döntőbe. Ott a győzelemért vívott harcban egy titkos küldetést kellett végrehajtani a csapatoknak, melynek során a Föld megmentése volt a cél.... és persze az értékes nyeremények.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, számos kódot kellett visszafejteni, és több rejtjeles kihívást leküzdeni. A rejtett információkhoz zongorahangok, láthatatlan tinta, hengerre tekert papírszalag, puzzle és színes fóliák segítették a hozzájutást.

Az első helyet a Sajtostészta (Szabó Kornél és Tóth Ádám, Gárdonyi) csapata szerezte meg. Második lett a Hackerek csapata (Németh Krisztofer és Németh Marcell, Fenyő téri), és harmadik helyen végeztek az Inform@tikusok (Lukács Balázs és Németh Noel, Fertőszentmiklós).

Kapcsolódó cikkek

Új igazgatója lesz a Fáynak

2018. 05. 23. | Madarász Réka

Augusztus 1-jétől Siposné Rétfalvi Edina lesz a Fáy-szakgimnázium igazgatója. A jelenlegi általános igazgatóhelyettest a közoktatásban eltöltött 30 év és szerteágazó tanulmányai motiválták a pozíció megpályázására.

Népdaléneklési verseny

2018. 05. 23. | Munkatársunktól

A Győrben rendezett „Tiszán innen, Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítő Versenyen Gyöngyösi Janka, a Széchenyi-gimnázium 7.b osztályos tanulója kiemelt arany, a szintén 7.b-sekből álló Széchenyi Énekegyüttes (Gyöngyösi Janka, Lovranits Zsófia, Náricza Kíra, Rácz Boglárka Anna, Simon Réka, Szlávik Anna, Tóth Anna) pedig arany minősítést ért el. Gyöngyösi Janka végül továbbjutott az országos döntőbe.