Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Idén is szakmák éjszakája

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Szakképzési Centrum tagiskolái és szakmai partnerei számos programmal várják az érdeklődőket pénteken este hat és tíz óra között Sopronban, Fertődön és Kapuváron. A szakmák éjszakája programjaihoz csatlakozott még az Eötvös- és a Roth-iskola is.

A pályaválasztás előtt álló tanulók egy éjszaka alatt végigjárhatják a szakképző iskolákat és a velük együttműködő cégeket. Megismerkedhetnek az egyes szakmák fortélyaival, mindezt játékos formában. Most végigjárhatók lesznek a fertődi, kapuvári és soproni szakképző iskolák. Feltárul az intézményekkel együttműködő sikercégek máskor rejtett világa, a menő szakemberek megsúgják titkaikat, kiderül, melyik foglalkozás mit takar.


– Kevés izgalmasabb dolog van, mint a felfedezés öröme, mindig újat keresni, mindig új dolgokat kipróbálni – szögezte le Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója. – A szakmák éjszakáján mi ezt az élményt kínáljuk: megmutatjuk azt a kevésbé látható világot, ami mellett a legtöbbször elmegyünk, azoknak az embereknek a munkáját, akik nélkül nem lenne teljes és működőképes  avilágunk. Ezen az éjszakán nemcsak megismerhetik az érdeklődők mindezt, hanem ki is próbálhatják magukat, hogyan állnának helyt az életükben.


Az Eötvös-szakgimnáziumban többek között a csecsemő- és kisgyermekápolás, az újraélesztés fortélyait mutatják meg, előadást hallhatnak az érdeklődők a gyógynövényekről, megismerkedhetnek az Országos Mentőszolgálat munkájával, lesz interaktív és játékos anatómiai ügyességi vetélkedő is. A Roth-iskola intézményeiben és kollégiumában láthatnak a résztvevők fa- és bútoripari szakmai bemutatókat, megismerkedhetnek a fával mint alapanyaggal és hazánk nemzeti parkjaival is, lesz tudáspróba, játékos madármegfigyelés, sőt, a vállalkozókedvűek kísérletezhetnek és virágdíszeket is készíthetnek.
Bővebb információ a http://szakmakejszakaja.hu/ oldalon érhetők el.

Kapcsolódó cikkek