Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az Európai Unió tudorai
A Szent Orsolya Gimnázium e-unió nevű csapata az országos döntőre készül Fotó: pluzsik tamás

A Szent Orsolya Gimnázium diákjai nyerték meg a regionális versenyt

Az Európai Unió tudorai

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Soproni diákok nyerték a 4 FOR EUROPE című európai uniós témájú versenyt. A középiskolásoknak szóló megmérettetést a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája szervezte.

Országos szinten 171 négyfős csapat regisztrált a 4 FOR EUROPE című európai uniós témájú versenyre. Az első on-line fordulót követően régiónként a legjobb 10 csapat jutott be a regionális döntőkbe, ahonnan a 7 győztes, és az összesített eredmény alapján a 3 legjobb második helyen végzett csapat kapott meghívást az országos döntőre.

A nyugat-dunántúli regionális fordulót a győri Baross-iskolában tartották, itt az első helyet a soproni Szent Orsolya Gimnázium diákjai szerezték meg. Az e-unió nevű csapat tagjai Árvay Benedek, Ivanics Ferenc, Molnár Boldizsár, Szalay Márton voltak, felkészítő tanáruk Nagyné Kóczán Katalin. A verseny első fordulójában az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a fiatalok, a régiós döntőben viszont már nemcsak a lexikális tudásukra, hanem a rátermettségükre, problémamegoldó képességükre, kreativitásukra is szükség volt. Végül a soproni fiatalok 526 ponttal szerezték meg a régiós első helyet (a második győri Baross-iskola csapatának 521 pontja volt).


A diákok most már az országos döntőre készülnek, amelynek első helyezettje egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt az Európai Parlament EUROSCOLA programjának keretein belül. A döntő 2–4. helyezettjei pedig erdélyi tanulmányútra kapnak meghívást az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében.

Kapcsolódó cikkek