Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szórakozva tanultak
Színes programok várták a rothos diákokat az intézmény iskolanapján Fotó: Roth-szakgimnázium

Szórakozva tanultak

| Munkatársunktól | Panoráma

Közel 600 diák és az intézmény összes pedagógusa részt vett a Roth Gyula-szakgimnázium iskolanapján.

Több évtizedes hagyomány, hogy tavasszal úgynevezett szakköri napot tartanak a Roth-ban, az évek során ez a program átalakult, kibővült. A cél az, hogy a szakmai információk mellett az egészséges életmódra nevelés és a szórakozás is középpontba kerüljön ilyenkor.


Csütörtökön az iskola képzési profiljához kapcsolódó előadásokat is hallhattak a diákok, különböző vetélkedőkön, egészségnapon, öregdiák-találkozón vehettek részt, a hét elején pedig sportversenyeket rendeztek. Már nyolcadik éve tartanak az iskolanapon úgynevezett kerekasztal-beszélgetéseket, idén hét szekcióban (er­dész–vadász, környezetvédő, faipari, kertészeti, természettudományos, társadalomtudományos, idegen nyelvi) ültek össze a csoportok. A diákok előre meghatározott témákban tartottak előadásokat, amelyeket a tanárokból, öregdiákokból álló zsűri értékelt.


Fontos eleme az iskolanapnak az öregdiákok látogatása, ők nemcsak a minikonferenciák értékelésében vesznek részt, de élménybeszámolót is tartanak a saját diákéveikről, tapasztalataikról. A Roth-iskolában egyébként évente kétszer rendeznek iskolanapot: ősszel a sporté, tavasszal pedig a szakmai programoké a főszerep.

Kapcsolódó cikkek