Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ősszel nyit az új óvoda
A kivitelező képviseletében Khaut András, valamint dr. Veres András és dr. Kovács András tette le az óvoda alapkövét Fotó: Németh Péter

Ősszel nyit az új óvoda

| Munkatársunktól | Panoráma

Modern épületet kap a lövéreki Szent Orsolya-tagóvoda, a volt Szent Margit Óvoda. Az alapkövet hétfőn tették le, a készülő új létesítmény alapját dr. Veres András győri megyéspüspök áldotta meg.

 Az eseményen részt vett dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester, valamint Barcza Attila és dr. Farkas Ciprián fejlesztési tanácsnokok.


A korábbi patinás, de „kinőtt” épületet ősszel lebontották, és a helyére egy – három csoportszobával, tornateremmel rendelkező – újat, nagyobbat, modernebbet építenek. Az új létesítmény már megfelel a kor kívánalmainak, több kisgyermek befogadására is alkalmas lesz. A beruházás költsége 390 millió forint. A tervek szerint az épület kivitelezése őszig tart, s ekkortól már a tágas, minden előírásnak megfelelő, 559 négyzetméteres alapterületű, kétszintes óvodában várják az gyerekeket.


Dr. Kovács András, a Szent Orsolya-iskola igazgatója méltatta a városvezetés pozitív hozzáállását. Kiemelte, hogy a kivitelezés előtt a közgyűlés módosította a rendezési tervet, így minden akadály elhárult az építkezés elől.


Mint arról lapunkban beszámoltunk, a volt Szent Margit Óvoda 2016 szeptembere óta a Győri Egyházmegye döntése értelmében a Szent Orsolya-iskola tagintézménye. Az építkezés idejére a lövéreki óvodások a Szent Orsolya-iskola kollégiumi részében kaptak ideiglenes „szállást”.

Kapcsolódó cikkek

Néptáncosok a GYIK-ban

Néptáncosok a GYIK-ban

2024. 04. 24.

Összesen húsz műhelyből csaknem 300 fiatal érkezett a XXI. soproni regionális szóló néptáncvetélkedőre.