Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Mit tesz a város szépítéséért?

| Munkatársunktól | Panoráma

Megkérdeztük a soproniakat.

Gimesi Réka: Lehetőségeimhez mérten igyekszem a város érdekeit szem előtt tartani. Ismerem és elfogadom a város karakterét, ezért támogatom a Soproni Városszépítő Egyesület célkitűzéseit, hiszen a lehetőségek és igények mentén igyekszik a városért, annak épített és kulturális örökségéért tenni. Szűkebb környezetemben ápolom az épített örökségünket, de például a növényválasztásban is tudok kire (Kubinszky Mihály) támaszkodni, hogy ne olyan fát ültessek, ami itt nem jellegzetes.

Sebestyén Zoltán: Házunk ablakaiba magam ültetek évelő virágokat. Igyekszem tisztán tartani a házunk előtti járdaszakaszt. A lakásunk homlokzatfelújítását is mi magunk intézzük. Gyalog, kerékpárral és autóval is szelem a várost, azt tapasztalom, hogy folyamatosan szépül Sopron, a munkálatok persze kellemetlenségeket is okoznak. Gyakran sétálunk a belvárosban, örömteli, hogy a régi fényét új színeiben is megmutatja a város. Ezt megőrizni pedig közös felelősségünk. Úgy is, hogy kutyasétáltatás közben az állati ürüléket felszedjük és a szemetesbe tesszük.

Kuzmich Tamás: Igyekszem megóvni a város parkjait, zöldterületeit. Az, hogy tiszta legyen a város, mindenkinek az érdeke, olyan „apróságnak” tűnő dologra is odafigyelek, hogy az utcán nem szemetelek. Sokkal jobb érzés egy rendben, tisztán tartott Várkerületen végigsétálni. Azt pedig nem tudom megérteni, hogy a hulladékot miért kell az árok partjára, az erdő szélére kidobni, miközben ezeket a hulladékudvarokban is el lehet helyezni.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...