Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Még kérhető a postázás

| Munkatársunktól | Panoráma

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja és tavaly egyéni vállalkozó sem volt, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól az szja-bevallási tervezetének postázását.

 Ehhez nem kell mást tenni, mint az adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet eljuttatni a NAV-hoz március 19-ig.


Annak sem kell aggódnia, aki esetleg lecsúszik a határidőről, ugyanis május 22-ig személyesen a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását. Emellett az adózó bármikor nyithat ügyfélkaput, mellyel adóbevallási tervezetét a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető „eSZJA Portálon” azonnal megtekintheti. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 22-ig.


Mint ismeretes, a NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti az szja-bevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Az adóbevallási tervezet postázása március 19-én éjfélig kérhető. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-ig küldi el postán az igénylőknek.

Kapcsolódó cikkek

Néptáncosok a GYIK-ban

Néptáncosok a GYIK-ban

2024. 04. 24.

Összesen húsz műhelyből csaknem 300 fiatal érkezett a XXI. soproni regionális szóló néptáncvetélkedőre.