Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Maci Kórház
Soma szülei is csatlakoztak a Maci Kórház programhoz, ők is plüssállatokkal járulnak hozzá a kezdeményezéshez

Játékokat gyűjtenek a beteg gyerekeknek

Maci Kórház

| Köves Andrea | Panoráma

Hogyan lehetne a gyerekek kórházi tartózkodását felhőtlenebbé tenni? Ez a kérdés foglalkoztatta a Maci Kórház elnevezésű mozgalom elindítóit. Plüssállatokat gyűjtenek, a kedves kis figurákat pedig a gyerekosztályoknak adományozzák.

A Győrből útjára indult programhoz Sopron 2018-ban csatlakozott. Tavaly közel háromezer kisebb-nagyobb plüssöt juttattak el magánszemélyek, óvodai, iskolai csoportok novemberben és decemberben a gyűjtőpontokra, ahonnan kimosva, fertőtlenítve kerültek a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályára, a laboratóriumi szakrendelésekre és a gyermekorvosi ügyeletre. A kedves kis barátok nemcsak a kórházi tartózkodás ideje alatt nyújtanak vigaszt a kisebbeknek, hanem hazamenetelkor ki-ki magával viheti a saját kedvenc figuráját.

– Nagyon tetszett az ötlet, hogy ezzel a sokakat megmozgató jótékonysági kezdeményezéssel milyen nagy örömet okozhatunk a beteg gyerekeknek, ezért fogtam össze a soproni Maci Kórház csoportot – utalt a kezdetekre Kovács Alma. – Emlékszem, hogy milyen boldogságot okozott gyermekkoromban, ha kaptam egy-egy kedves plüssfigurát. Ebben az életkorban igazi barátokká tudnak válni ezek a játékok.

Sokan vélekednek Almához hasonlóan, így a napokban indult gyűjtésre a tervek szerint ismét több ezer plüssállatka érkezik majd a gyűjtőpontokra, amelyeknek a listája a Maci Kórház Sopron közösségi oldalán található meg. A szervezők azt kérik, hogy csak tiszta és jó állapotú plüssöket vigyenek az adományozók, olyanokat, amelyeket a saját gyermekeik kezébe is szívesen adnának. Idén bővült a jószolgálati tevékenység, így macis bögréket is készíttetett a mozgalom, a bevétel egy része a gyermekosztály alapítványát segíti olyan eszközök megvásárlásában, mint például a hordozható inhalátor vagy az automata vérnyomásmérő. A gyűjtés december 13-ig tart, a programot egy nagyszabású jótékonysági rendezvény zárja december 21-én a Búgócsigában, amelyen a Plastic Ocean nevű együttes lép fel.

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.