Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Maci Kórház
Soma szülei is csatlakoztak a Maci Kórház programhoz, ők is plüssállatokkal járulnak hozzá a kezdeményezéshez

Játékokat gyűjtenek a beteg gyerekeknek

Maci Kórház

| Köves Andrea | Panoráma

Hogyan lehetne a gyerekek kórházi tartózkodását felhőtlenebbé tenni? Ez a kérdés foglalkoztatta a Maci Kórház elnevezésű mozgalom elindítóit. Plüssállatokat gyűjtenek, a kedves kis figurákat pedig a gyerekosztályoknak adományozzák.

A Győrből útjára indult programhoz Sopron 2018-ban csatlakozott. Tavaly közel háromezer kisebb-nagyobb plüssöt juttattak el magánszemélyek, óvodai, iskolai csoportok novemberben és decemberben a gyűjtőpontokra, ahonnan kimosva, fertőtlenítve kerültek a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályára, a laboratóriumi szakrendelésekre és a gyermekorvosi ügyeletre. A kedves kis barátok nemcsak a kórházi tartózkodás ideje alatt nyújtanak vigaszt a kisebbeknek, hanem hazamenetelkor ki-ki magával viheti a saját kedvenc figuráját.

– Nagyon tetszett az ötlet, hogy ezzel a sokakat megmozgató jótékonysági kezdeményezéssel milyen nagy örömet okozhatunk a beteg gyerekeknek, ezért fogtam össze a soproni Maci Kórház csoportot – utalt a kezdetekre Kovács Alma. – Emlékszem, hogy milyen boldogságot okozott gyermekkoromban, ha kaptam egy-egy kedves plüssfigurát. Ebben az életkorban igazi barátokká tudnak válni ezek a játékok.

Sokan vélekednek Almához hasonlóan, így a napokban indult gyűjtésre a tervek szerint ismét több ezer plüssállatka érkezik majd a gyűjtőpontokra, amelyeknek a listája a Maci Kórház Sopron közösségi oldalán található meg. A szervezők azt kérik, hogy csak tiszta és jó állapotú plüssöket vigyenek az adományozók, olyanokat, amelyeket a saját gyermekeik kezébe is szívesen adnának. Idén bővült a jószolgálati tevékenység, így macis bögréket is készíttetett a mozgalom, a bevétel egy része a gyermekosztály alapítványát segíti olyan eszközök megvásárlásában, mint például a hordozható inhalátor vagy az automata vérnyomásmérő. A gyűjtés december 13-ig tart, a programot egy nagyszabású jótékonysági rendezvény zárja december 21-én a Búgócsigában, amelyen a Plastic Ocean nevű együttes lép fel.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...