Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Köszönet a jóságos segítőnek

| Munkatársunktól | Panoráma

Hirtelen lépett oda hozzájuk a segítő fiatalasszony, akinek a helyszínen meg sem tudták köszönni tettét – ezt szeretné most pótolni Tóth Gyuláné.

Olvasónk a következő történetet osztotta meg velünk: – Férjemmel a kórházba igyekeztünk, úgy terveztük, hogy a Jereván-lakótelepi végállomásról induló egyik autóbusszal utazunk el – kezdett bele nyugdíjas olvasónk. – A félútnál járhattunk, amikor a párom rosszul lett, megszédült.

A telefon nálunk volt, de lemerült, mert feledékenységből nem töltöttük fel – bosszankodtam is emiatt magamban. S ekkor lépett oda hozzánk egy fiatalasszony, aki látta, hogy bajban vagyunk. A jótékony ismeretlen azonnal taxit hívott, s felajánlotta, hogy kifizeti a díjat. Ezt természetesen visszautasítottam. Akkor a nagy idegességben nem volt alkalmam megköszönni mindazt, amit tett. Talán, ha olvassa az újságot, akkor magára ismer. Így karácsony közeledtével nagyon jólesett a segítsége. S egyúttal a mi történetünk egy szép példája annak, hogy vannak jószándékú és segítőkész emberek – zárta Tóth Gyuláné.

Kapcsolódó cikkek

Másoknak világítanak

Másoknak világítanak

2018. 12. 19. | Madarász Réka

Rácz Tamás és felesége, Krisztina gyengén látók, így az ünnep fényeiből keveset tapasztalnak. A család mégis ugyanolyan örömmel és lelkesedéssel készül a karácsonyra, mint bárki más.