Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Karácsonyi jótékonyság

| Munkatársunktól | Panoráma

Az idei évben is meghirdeti jótékonysági akcióját a Mikulásgyár, ám ezúttal nem egy helyszínen, hanem az ország 24 Auchan áruházában (köztük a soproniban) gyűjtik december elsejétől a felajánlásokat az önkéntesek – közölte Zsolnai Endre, az akció főszervezője.

A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők főként tartós élelmiszereket, tisztálkodási és fertőtlenítőszereket várnak december 20-ig. Használt adományokat, a járvány miatt biztonsági okokból, nem fogadnak. Ezúttal is a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek a segítségével gyűjtik az adományokat, akik gondoskodnak arról is, hogy a legjobb helyre kerüljenek a felajánlások. Aki nem tudja személyesen elvinni az ajándékát a gyűjtőpontok valamelyikére, postán, ingyen is feladhatja azt, lezárt dobozban, csak annyit kell ráírni a küldeményre, hogy „Mikulásgyár”. 

Minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra, ezért a Baptista Szeretetszolgálat a jelenlegi pandémiás helyzetben is elindította karácsonyi adománygyűjtő kampányát, a 17. Országos Cipősdoboz Akciót. Amennyiben valaki személyes ajándékkal szeretne meglepni egy nehéz sorsú kisgyermeket, annak idén sem kell mást tennie, mint keresnie egy cipősdobozt, majd megtölteni azt szép és hasznos dolgokkal (játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességgel, könyvvel). Az elkészült ajándékcsomagokat legkésőbb december 20-ig lehet eljuttatni a gyűjtőhelyekre. Városunkban az adományokat a II. Rákóczi Ferenc u. 41. szám alatt található a Bárka Baptista Imaházba várják.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...