Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kamarai innovációs fórum
Több mint hetven soproni vállalkozó vett részt a fórumon Fotó: Griechisch Tamás

Kamarai innovációs fórum

| Munkatársunktól | Panoráma

Innovációs fórumot tartott Sopronban, az iparkamara épületében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A megjelent hetven kis- és középvállalkozás vezetőjét, képviselőjét Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke köszöntette. Elmondta: megyénkben teljes a foglalkoztatottság, a munkanélküliség egy százalék alatt van. A következő időszak azonban új kihívások elő állítja a cégeket. – Az iparban mind jelentősebb szerepet kap az innováció, az új utak megtalálása – hívta fel a figyelmet Németh Zoltán. – A fejlesztéssel, a hatékonyság növelésével, a digitalizáció mind szélesebb körű elterjedésével kell megtartani a munkavállalókat. 

Mint megtudtuk, a kormány is elkötelezett ez ügyben, ugyanis az említett problémákra gyorsan kell megoldást találni. A minisztérium célja, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unióban a jelentős innová­torok közé kerüljön. Ehhez ki kell használni azt az előnyt, hogy hazánk több fejlődési lépést egyszerre tehet meg.

A megjelentek tájékoztatást kaptak például az elérhető pályázati lehetőségekről, a szakképzési centrumok szolgáltatásairól, valamint a duális képzésekről is.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...