Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ismét horvát kulturális est

| Munkatársunktól | Panoráma

A Soproni Horvát Kulturális Egyesület és a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében nagyszabású kulturális estet tartanak szeptember 28-án, szombaton este hét órától a Novomatic-arénában.

– A mostani rendezvényünk középpontjában a harminc évvel ezelőtti páneurópai piknik, valamint a határnyitás évfordulója áll. Emellett ezen a hétvégén lesz a város búcsúja is – mondta lapunknak Grubits János szervező. – A helyi, illetve a térségbeli, megyei horvát nemzetiségi tánccsoportok, zenészek, énekesek mellett érkeznek vendégek Vas megyéből is. Igazi összművészeti fesztivál lesz, hiszen meghívtunk magyar és német együtteseket is. 

A belépés ingyenes, ám regisztráció szükséges, amelyet előzetesen a nemzetiségi önkormányzatnál lehet megtenni, de a helyszínen is megoldható. Eddig már több mint ezren jelezték a részvételi szándékukat a rendezvényen. 

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...