Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gyorstalpaló
A városismereti séták tavaly is népszerűek voltak Fotó: Soproni Téma-archívum

Gyorstalpaló

| Munkatársunktól | Panoráma

Ősszel már a második évada kezdődik a soproni gyorstalpaló városismereti sétának. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy egy-egy alkalmon akár háromszázan is részt vesznek. Legközelebb november elején a Szent Mihály-temetőt keresik fel.

A szervezők tavaly nem titkoltan azzal a szándékkal hívták éltre a gyorstalpaló sorozatot, hogy bemutassák Sopront a városba költözőknek. A visszajelzések szerint sikerrel jártak, ugyanis egy-egy városismereti sétán akár két–háromszázan is részt vesznek, köztük olyanok is, akiknek nemrégiben lett új lakhelyük Sopron. A 60–90 perces séták mindig más-más helyszínt vagy témakört járnak körül, így a törzsvendégek élő útikönyvként ismerhetik meg Sopront. A program résztvevői tagkönyvet kapnak, amibe az egyes alkalmak után pecsét is jár. 

– Egymásra talált a szervezők célja és mindazok igénye, akik hajlandóak időt és energiát rászánni arra, hogy megismerjék gyönyörű városunk rejtett kincseit – mondta lapunknak Szekeres Kriszta főszervező. – Így minden adott volt ahhoz, hogy idén ősszel elinduljon a második évad. Az első sétát októberben már megtartottuk, akkor a fő téma az idén százötven éves városszépítő egyesület volt.

November elején a Szent Mihály-temetőben a híres soproniak sírjait keresik fel, de művészeti szempontból értékes fejfákat is bemutatnak.

Ebben az évadban a sétákat májusig minden hónap első vasárnapján tartják, a gyülekező minden alkalommal a Liszt-központ előtti tér lesz. A részvétel díjtalan. A tervek szerint decemberben az egykori soproni mozik nyomába erednek, de felsétálnak majd a Kurucdombra, valamint felkeresik a Várfal sétányt is. 

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...