Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Gyalogtúra Fraknóra

| Munkatársunktól | Panoráma

A Perkovátz-ház Baráti Köre idén immáron tizenötödször rendezi meg az egykor volt Sopron vármegyei hagyomány szellemében a fraknói gyalogtúrát.

A programon résztvevők első csoportja 5.47-kor a GYSEV-pályaudvarról vonattal utazik Savanyúkútig (Bad Sauerbrunn), innen gyalog mennek a Rozália-kápolnáig. A második csoport 7.30-kor indult a Perkovátz-ház elől, ők autóbusszal mennek Fraknóig, majd onnan tovább gyalog a kápolnáig. A harmadik csoport indulása 9 órakor lesz a Perkovátz-háztól, az autóbusz egyenesen a Rozália-kápolnáig viszi az utasokat. A visszautat a résztvevők gyalog teszik meg a Rozália-kápolna, Szikra (Seieggraben), Asztalfő, Ilona-akna, Brennbergbánya útvonalon, ide várhatóan délután fél ötre érnek. Brennbergbánya és Sopron között autóbusz is közlekedik majd.


Részletes információ és jelentkezés a Perkovátz-házban, telefon: 99/311–316, jelentkezési határidő: április 30. A részvételi jegy tulajdonosa a családjával együtt egy felnőtt jegy megvásárlásával a Soproni Múzeum összes kiállítását megtekintheti.

Kapcsolódó cikkek

Néptáncosok a GYIK-ban

Néptáncosok a GYIK-ban

2024. 04. 24.

Összesen húsz műhelyből csaknem 300 fiatal érkezett a XXI. soproni regionális szóló néptáncvetélkedőre.